Pokemon Go güncellemesi ile neler değişti?

Güncelleme Tarihi:

Pokemon Go güncellemesi ile neler değişti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2016 11:55

Pokemon GO piyasalara çıktığı ilk günden beri oyun dünyasında fırtınalar estiriyor. Pekomon Go yayınlanan ilk sürümünün ardından gelen güncelleme ile farklı bir boyut kazandı. Peki Pokemon Go güncellemesi ile neler eklendi ve oyunda neler değişti? İşte Pokemon Go güncellemesi hakkında tüm detaylar

Haberin Devamı

Pokemon, çılgınlığı son sürat devam ediyor. Milyonlarca oyunseverin başından kalkamadığı Pokemon oyununu artık herkes rahatça oynayabiliyor. Peki Pokemon Go nasıl indirilir? Pokemon nasıl yakalanır? Pokemon Go güncellemesi beraberinde hangi yenilikleri getirdi? İşte Pokemonlarla ilgili merak ettiğiniz her şeyi anlatan kapsamlı bir Pokemon Go rehberi...

Pokemon Go oyunu fırtına gibi esiyor. Telefonların şarjını da son sürat bitiren ve Türkiye dahil pek çok ülkede en çok indirilen oyun olan Pokemon Go, kullanıcılar için pokemon yarışına dönüştü. Herkes tüm pokemonları yakalayabilmek için kıyasıya mücadele veriyor. Ancak halen Pokemon Go'yu indiremeyen kullanıcılar da yok değil. Peki Pokemon Go nasıl indirilir? Pokemon Go son güncellemeyle birlikte yeni hangi özelliklere kavuştu? Pokemon Go oynarken nelere dikkat etmeniz gerekiyor? 

POKEMON GO GÜNCELLEMESİ NELER GETİRİYOR?

Haberin Devamı

Server sorunları ile boğuşan Pokemon GO, son gelen güncelleme ile sorunlarının büyük bir bölümünden kurtulmuşa benziyor. iOS'te sürüm 1.3.0'a Android'de ise sürüm 0.33'e yükselen Pokemon GO yeni özellikler ile oyuncuların karşısına çıkıyor.

- Pokemon eğitmenleri için seyahat ederken araç ile gidip gitmediklerini soran yeni özellik eklendi.

- CurveBall'un atış doğruluğu arttırıldı.

- Deneyim puanlarında kazanılan bonuslardaki hatalar düzeltildi.

- Başarımlardaki simgeler düzeltildi.

- Pokemon eğitmenleri için bir kereliğine mahsus nickname değiştirme özelliği eklendi.

- Batarya tasarruf modu tekrardan eklendi.

- Takım liderlerine yeni görseller eklendi. (Candela, Blanche ve Spark)

- Küçük metin düzeltmeleri yapıldı.

- Yakındaki Pokemon'lar özelliği için bir kaç yeni özellik test ediliyor. Bu özellik için bazı arayüz iyileştirmeleri yapıldı.

POKEMON GO'YU iPHONE'LARA İNDİRİN

Pokemon Go'yu iPhone'a indirmek aslında oldukça basit. Öncelikle iPhone'unuzu açın ve Ayarlar menüsüne girin. Ardından iTunes ve App Store seçeneğini göreceksiniz; buraya dokunun. Daha sonra Apple Kimliğini Göster butonuna basın ve devam edin. Burada karşınıza Ülke/Bölge veya Country/Region seçeneği olacak. Bu seçeneğe dokunun ve ardından şu an resmen yayınlanmış olan ülkelerden Yeni Zelanda veya Avustralya'dan birini seçin. iPhone'a Pokemon Go'yu indirmek işte bu kadar kolay. Bunun dışında herhangi bir işlem yapmanıza da gerek yok. Pokemon Go'yu iPhone'a indirirken değiştirdiğiniz mağaza ayarlarında eğer ödeme bilgileri size engel teşkil ederse bir başka yöntemi kullanarak da Pokemon Go'yu iPhone'a yükleyebilirsiniz.

Önce Safari tarayıcınızı iPhone'dan açın. Daha sonra buradaki bağlantıya tıklayın. Buradan Pokemon Go'yu indir seçeneğine girin. Daha sonra çıkan ekranda iOS 7-8-9 seçeneğine dokunun. 

Pokemon Go güncellemesi ile neler değişti


app.rezcdn.com, 'Hipstore' yüklemek istiyor ekranını gördüğünüz zaman da 'Yükle'ye basıp devam edin. Daha sonra H logosuna sahip uygulama telefonunuza indirilmeye başlanacak. İndirilme bittikten sonra 'Güvenilir olmayan kurumsal geliştirici' uyarısıyla karşılaşacaksınız. Vazgeç'e basıp Ayarlar>Genel>Profiller ve Aygıt Yönetimi seçeneğine girin. Buradan Taz Trading ile başlayan seçeneğe tıklayıp 'Güven'e basın. Uygulamaya güvendikten sonra HiP4U uygulamasını açabilirsiniz. 

Haberin Devamı

Buradan Pokemon Go'yu indirebilirsiniz. Uygulama indikten sonra iPhone'unuzda kurulu uygulamalar arasında Pokemon Go da yerini almış olacak.

POKEMON GO'YU ANDROID'E İNDİRİN

Pokemon Go Android telefonlara nasıl indirilir? Öncelikle APKPure.com gibi bir .APK sitesine girin ve 58.1 MB dosya boyutuna sahip olan Pokemon Go'nun .APK dosyasını bilgisayarınıza indirin. Ya da direkt bu link üzerinden telefonunuza indirin. Şimdi indirdiğiniz dosyayı telefonunuza atmak için USB kablosu aracılığıyla cihazınızı bilgisayarınıza bağlayın ve dosyayı telefonunuza atın. (Telefona bağlantı için dosya paylaşımını açmanız gerekebilir.) Attığınız Pokemon Go'nun .APK'sını telefondan bulun ve dosyayı açın. Bu tarz dosyaları yüklemek için telefonunuzun "Bilinmeyen kaynaklar"a açık olması gerekiyor. Ayarlar'dan telefonunuzu "Bilinmeyen kaynaklar"a açın. Yüklemeye devam edin. Bekleyin ve uygulamanın telefonunuza kurulmasını bekleyin. Yükleme tamamlandıktan sonra Google ile girişinizi yapın, karakterinizi oluşturun ve oyuna başlayın.

Haberin Devamı

POKEMON GO'YU NASIL OYNAYABİLİRSİNİZ?

Pokemon Go'yu oynamak oldukça keyifli ve elbette bağımlılık yapan da bir yönü var. Oyun bu güne kadar yayınlanan videolardan bildiğimiz üzere sanal gerçeklik üzerine kurulmuş bir yapıda geliyor. Oluşturduğumuz karakterle birlikte Pokemon avına çıktığımız oyunda olduğumuz yerde durmak yerinde gezerek Pokemon avlayabiliyoruz. Bu belki de oyunun en güzel detayı.

Pokemon Go güncellemesi ile neler değişti


Pokemon toplayıp kendi koleksiyonunuzu oluşturmak için sokaklarda gezip Pokemonları yakalamanız gerekiyor. Toplanılan Pokemonlarla birlikte diğer oyuncuların Pokemonlarıyla savaş yapılabiliyor. Oyunda yer alan trade sistemiyle birlikte Pokemon transferi yapılabiliyor, koleksiyonda eksik olan Pokemonlar tamamlanabiliyor. Pokemon GO'daki Pokemonlar tıpkı çizgi filmden alışık olduğumuz gibi enderlik seviyesine sahip. Her Pokemon diğerinden farklı bir enderlikte olabilir ve koleksiyonunuzu zenginleştirebilir. Yolda yürürken yakalayacağınız Pokemonlar için daha fazla yol kat edip, daha uzak mesafeleri gitmeniz gerekebilir.

Tahmin edebileceğiniz gibi neredeyse her mobil oyundan alışık olduğumuz oyun içi satın almalar Pokemon GO'da da aynı şekilde mevcut. Yakaladığınız Pokemonları sakmananız için kullanacağınız Poke Top'ları bir noktadan sonra parayla satılmaya başlıyor. Eğer koleksiyonunuza daha fazla Pokemon katmak istiyorsanız bu Poke Top'lara ihtiyacınız olacak.

POKEMON GO HABERLERİ

Pokemon Go'ya rakip geliyor

Haberin Devamı

Geçtiğimiz haftalarda Niantic geliştiricilerinden Archit Bhargav'ın, Pokemon Go'yu Game of Thrones evreninde Westeros'ta, Stark ya da Lannister hanelerine katılarak oynamanın en büyük hayali olduğunu açıklamamıştı.

Resmi bir bağlayıcılığı olmayan bu açıklama oyunseverleri heyecanlandırsa da henüz Game of Thrones'un Pokemon GO gibi karşımıza çıkacağı yönünde bir bilgi mevcut değil.

Ancak şirkete yakın kaynaklara dayandırılan iddiaya göre, bu açıklama hala devam eden bir pazarlığı işaret ediyor.

Aynı iddialara göre Niantic, söz konusu oyunun isim haklarını almak için hummalı bir çalışma içerisinde.

Görünen o ki bir Jon Snow veya bir Khalessi olarak sanal dünyada ava çıkma hayali şimdiden pek çok oyunseveri heyecanlandırmış durumda.

Haberin Devamı

Bakalım Pokemon GO'dan sonra Game of Thrones GO nasıl bir etki bırakacak.

Pokemon Go güncellemesi ile neler değişti

Pokemon Go için ekran koruma kılıfı!

Niantic'in Pokemon Go'da yaptığı değişikliklerin ardından kullanıcılar oyun deneyimini daha eğlenceli hale getirmek adına, daha açık konuşmak gerekirse bazı hileler yapmak için çeşitli yollar keşfetmeye devam ediyor. Parmak kılavuzluğu yapan bir ekran koruyucusu film de bu yollardan biri.

Johnny Lai tarafından icat edilen Supershot Go adlı bu aksesuar, akıllı telefona tıpkı diğer ekran koruyucuları gibi yerleştiriliyor ve onu kaldırdığınızda da ekranda yapışkan bir tabaka bırakmıyor.

Fakat standart ekran koruyuculardan biraz daha kalın olan Supershot Go'nun asıl işlevi, ekranı korumak yerine pokeball'ları fırlatırken size rehberlik eden fiziksel çizgiler sunması. Bu çizgiler düz atışlarda olduğu gibi daha eğlenceli eğimli fırlatmalarda da yardımcı oluyor ve böylece hedefinizdeki Pokemon'u yakalamanız için şansınızı arttırıyor.

4.3 inç'ten daha büyük ekranlara sahip akıllı telefonlar için sunulan Supershot Go'nun fiyatı ise, yurt dışında 8 dolar.

Pokemon Go bakın başka hangi ülkelere geldi?

Pokémon GO en son Japonya’da kullanıma açılmıştı ve yeni açıklanan ülkelere bakarsak görünen o ki bu bölgede büyümeye devam ediyor.

Niantic tarafından geliştirilen Pokémon GO 15 Asya ve Okyanusya ülkesinde daha kullanıma açıldı. Daha büyük ve daha çok oyuncu sayısına ulaşılabilecek ülkeler dururken bu ülkelerin duyurulması garip karşılandı.

Oyunun kullanıma açıldığı 15 Asya ülkesi Brunei, Kamboçya, Endonezya, Laos, Malezya, Fİlipinler, Solomon Adaları, Singapur, Tayland, Vietnam, Taiwan, Papua Yeni Gine, Fiji, Mikronezya ve Palau. Artık bu ülkelerdeki iOS ve Android kullanıcıları oyunu uygulama marketinden indirebilecekler.

Bu yenilik Çin, Kore ve Hindistan gibi 3 büyük Asya ülkesini kapsamıyor.

Açıklamalara göre Kuzey Kore yüzünden Güney Kore’nin Google Maps verileri oldukça kısıtlı. Çin’de ise hükümetin koyduğu kuralların yerine getirilmesi gerekiyor.

Pokemon GO oynarken öldürüldü

Pokemon GO bu defa bir cinayet haberi ile gündemde. ABD'de Pokemon GO oynarken silahlı saldırıya uğrayan adam hayatını kaybetti.

Yayınlandıktan saatler sonra on binlerce telefona yüklenen ve kısa sürede global bir çılgınlığa dönüşen Pokemon GO bu sefer bir cinayet haberi ile gündemde.

ABD'nin San Francisco kentindeki turistik bölgede Pokemon Go oynayan 20 yaşındaki adam kimliği henüz tespit edilemeyen kişi veya kişilerin silahlı saldırısına uğradı.

Silahlı saldırıya uğrayan Calvin Riley tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Cinayetin Pokemon GO ile bağlantısının olup olmadığı en çok tartışılan konulardan biri. Polis olay ile ilgili soruşturma başlattı ancak saldırgan veya saldırganların motivasyonuna dair henüz bir bulguya rastlanmadı.

Geçtiğimiz haftalarda Pokemon GO'nun popülaritesi resmiyet kazanmış, 1990'ların fenomen çizgi filminden esinlenilerek yaratılan oyun Apple'ın uygulama marketi App Store'da tarihin en çok indirilen uygulaması olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!