‘Pekiyi’ teknoloji

Güncelleme Tarihi:

‘Pekiyi’ teknoloji
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2014 17:31

Gelecek hafta açılacak okullar için yapılacak alışveriş listesinin yeni adayları teknoloji cihazlar oldu. Öğrencilerin yardımına koşan bu cihazlar arasında akıllı kalemlerden tabletlere kadar birçok yeni nesil teknoloji bulunuyor.

Haberin Devamı

Okulların açılmasına sayılı günler kala alışveriş telaşı da başladı. Yıllardan beri alışkın olduğumuz defter, kalem ve silgi gibi eşyalar artık yavaş yavaş tarih oluyor. Defterlerin yerine tablet bilgisayarlar, kalemlerin yerine akıllı kalemler, dosyaların yerine hardiskler geçiyor. Başka bir deyişle teknolojiyle beraber eski dönemlerdeki okul alışkanlıkları tamamen değişiyor.

‘Pekiyi’ teknoloji


Bu değişimin başında akıllı kalemler yer alıyor. Dersi dinleyerek hafızasına kayderken, öğrencilerin aldığı notları anında tablet veya akıllı telefonlara aktaran akıllı kalemler, öğrencilerin ilk tercihi olacak. Okullarda dikkat çekecek diğer bir cihaz kuşkusuz tablet bilgisayarlar olacak. Defterlerin yerini alacak tabletler, öğrencilerin daha kolay not almasını sağlarken diğer yandan da onların internet üzerinden anında doğru bilgiye ulaşmasını sağlıyor. Tablet ve bilgisayarların bir araya getirildiği hibrit modellerse öğrencilere çok amaçlı kullanım imkanı sunuyor. Buna ek olarak öğrencilerin fotokopi merkezlerine gitmesi uygun fiyatlı yazıcılarla sona eriyor. Fotokopi, yazıcı ve tarayıcı özellikleriyle geliştirilen yeni yazıcı modelleri öğrencilerin evden çıkmadan tüm işlerini halletmelerini sağlıyor. Yeni öğretim yılına teknoloji ile girmek isteyen öğrencilere yardımcı olacak cihazları bir araya getirdik. İşte öğrencilerin derslerde yardımına koşacak 6 cihaz...

Dersi dinleyen kalem

Haberin Devamı

AKILLI kalem olarak dikkat çekmeyi başaran ‘Livescribe’, yeni modeli ‘Smartpen 3’ ile öğrencilerin de gözdesi oluyor. Deftere yazılan notları iPad ve iPhone’da yer alan uygulamaya anlık olarak gönderen kalem, e-postayla alınan notların paylaşılmasını da sağlıyor. 14 saate kadar kullanılabilen kalem, aynı zamanda ses kaydı da alabiliyor.

Fiyatı: 300 TL


‘Pekiyi’ teknoloji

Haberin Devamı

Defter yerine tablet

SAMSUNG’un kullanıcılara sunduğu Galaxy Note Pro tablet, yanında gelen kalemiyle birlikte derslerde not alınmasını kolaylaştırıyor. 12.2 inçlik ekrana neredeyse bir defter büyüklüğüne sahip olan cihazda 3 GB ram ve dört çekirdekli 1.9 Ghz işlemci bulunuyor.

Fiyatı: 1700 TL

‘Pekiyi’ teknoloji

Hem fotokopi hem de yazıcı

YAZICILARLA birleşen fotokopi cihazları uygun fiyatlarla dikkat çekiyor. HP’nin tüketicilere sunduğu ‘Deskjet Ink Advantage 1515’ adındaki model, fotokopi ve yazıcının yanı sıra tarayıcı özelliğine sahip. Cihaz dakikada 7 sayfaya kadar baskı yapabiliyor.

Fiyatı: 190 TL

‘Pekiyi’ teknoloji


Alınan notları kaybetmeyin

Haberin Devamı

TABLETLERE alınan notları, sınav dönemine kadar kaybetmemenin en kolay yollardan biri harici disk kullanmak. Bunun için boyutun yanı sıra hızlı dosya aktarımı da öne çıkıyor. Toshiba’nın geliştirdiği ‘Store Basics’ adındaki harddisk, 1 terabyte kapasitenin yanı sıra USB 3.0 desteğiyle öğrencilerin işini kolaylaştıracak cinsten.

Fiyatı: 200 TL

‘Pekiyi’ teknoloji

Okulda tablet evde bilgisayar

TABLETLE ile bilgisayarlar arasında tercih yapamayanlar için hibrit bilgisayar öğrencilerin yeni tercihi. Gündüzleri not almak için tablet olarak kullanılabilen Lenovo Miix2, akşam evde klavyedeki yuvasına yerleştirilerek bilgisayar oluyor. 11.6 inçlik ekrana sahip olan cihazda i3 1.5 GHz işlemci, 2 GB ram ve 64GB SSD harddisk bulunuyor.

Fiyatı: 2100 TL

‘Pekiyi’ teknoloji

iPod

Haberin Devamı

DERS aralarında veya okul çıkışlarında müziksiz yapamıyorum diyenlerin ilk tercihi iPod Nano olacak. Apple’ın iTunes üzerindeki milyonlarca müziğin indirilebildiği bu cihaz, 2.5 inçlik dokunmatik ekranıyla dikkat çekiyor. Bluetooth ile harici hoparlörlere de kablosuz olarak bağlanabilen iPod Nano, 30 saate kadar kesintisiz müzik çalabiliyor.
Fiyatı: 550 TL

HAFTANIN TRENDİ

Cama yapışan temizlik robotu

EV ve ofis temizliğinin en zor işlerinden biri cam silmek. Ancak bu derde çare yine teknolojiden geldi. Ecovacs şirketinin ‘Winbot’ adında geliştirdiği cihaz, cama yapışarak temizlik yapıyor. Şarj ile çalışan cihazın ortasından cama vakum uygulanıyor ve camda kalması sağlanıyor. Cihazın arkasındaysa temizlik bezleri bulunuyor. Üzerindeki sensörlerle tüm kirli yüzeyleri temizleyebilen Winbot’un yaklaşık 1000 TL’lik satış fiyatı var.

Haberin Devamı

OYUN DÜNYASI

Hapishaneden pikselli kaçış

SON dönemlerin trendlerinden piksel oyunlara hızla yeni örnekler ekleniyor. Team 17 tarafından geliştirilen ‘The Escapists’ oyunu da bunlardan biri. Bir hapishanede mahkum olan oyun karakteri, hapishaneden kaçmaya çalışıyor. Bunun için oyunseverlere bazı malzemeler veriliyor. Bu malzemeler, bir araya getirilerek bulmaca misali hapishanden kaçma planları yapılıyor. Şu anda sadece bilgisayarlarda yer alan The Escapists, 10 dolara satın alınabiliyor. Oyunun bir sonraki durağıysa Xbox One olacak.

UYGULAMA

Telefonların şarjını düşünüyor

AKILLI telefonları en büyük sorunlarından biri kuşkusuz kısa şarj ömrü. Bu sorunu çözmek için harekete geçen girişimciler, ‘Estar’ adlı uygulamayı kullanıcılara sundu. Estar, akıllı telefonlardaki çalışan uygulamaları ve bu uygulamaların kullanımını hesaplıyor. Uygulamanın yaptığı hesaba göre kullanıcılara hangi uygulamanın en fazla şarj harcadığını gösteren bildirimler gönderiliyor. Böylece bu uygulamaların kapatılarak şarj ömrünün uzatılması sağlanıyor. Android işletim sistemli akıllı telefonlarda yer alan uygulama ücretsiz olarak indirilebiliyor.

ÜRÜN KARŞILAŞTIRMA

‘Mini’ akıllılar sahnede

BÜYÜK ekranlı akıllı telefon sevmeyenler için mini modeller devrede. Bu telefonların ekran boyutları her ne kadar küçük olsa da yaptığı işler hiç de azımsanmıyor. Bu hafta 500 TL’den başlayan mini akıllı telefonları karşılaştırdık.

‘Pekiyi’ teknoloji

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!