PC devinden sert cevap

Güncelleme Tarihi:

PC devinden sert cevap
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2009 14:37

"Hangi laptop markası daha sağlam?" raporuna ilk sert tepki hangi PC devinden geldi?

Haberin Devamı

Lenovo geçtiğimiz günlerde yayınladığımız SquareTrade araştırma sonuçlarından sonra SquareTrade'e ateş püskürdü.

Bu araştırma sonuçları dizüstü bilgisayarların ne kadar güvenilir olduğunu ve ne sıklıkla kaza ya da arıza sonucu servise gittiği, kısacası bozulduğunu gösteriyordu. Bu araştırma sonuçlarında kendi dizüstü bilgisayarlarının sağlamlıkta rakiplerden geride yansıtıldığını gören Lenovo bir açıklama yaptı.

Lenovo'ya göre SquareTrade'in yaptığı dizüstü güvenilirlik testi güvenilir değil; çünkü test metotları doğru değil. Test sonuçlarında Asus, Apple, Toshiba, Dell, ve Sony'nin ardında görünen Lenovo, 30.000 dizüstü bilgisayarlık örnek boyutunun yeterli olmadığını söylüyor.

Lenovo'dan Ray Gorman birbiriyle kıyaslanabilir bilgisayar türlerinin, oranım oranlarını etkileyen anahtar faktörleri, coğrafyanın ya da uygulamaların dikkate alınmadığını belirtti.

Ayrıca ilköğretim öğrencileriyle lise öğrencileri, ya da yetişkin kullanıcılar arasında da bozulma oranlarının farklı olduğunu, örnek seçiminde bunlara yeterince dikkat edilmediğini aktardı.

Haberin Devamı

Gorman'a göre SquareTrade bir garanti firması olduğu için yüksek ve korkutucu bozulma oranları işlerine yarıyor. Lenovo'nun kendi iç araştırmaları, dizüstü bozulma oranlarının SquareTrade araştırmasından üçte iki daha düşük olduğunu gösteriyor.

Gorman "Bu araştırma delik deşik, metodlar hatalı, veriler tutarsız ve varılan nokta yanlış" diyerek sözlerini bitirdi. SquareTrade'in tepkisi ve cevabı merakla bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!