Pardus Kurumsal II gelecek ay tanıtılacak

Güncelleme Tarihi:

Pardus Kurumsal II gelecek ay tanıtılacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2011 14:54

TÜBİTAK BİLGEM tarafından geliştirilen işletim sistemi Pardus Kurumsal II, gelecek ay tanıtılacak.

TÜBİTAK'tan yapılan yazılı açıklamada, Pardus Kurumsal II'nin, TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) tarafından geliştirilen Pardus'un kurumlara yönelik ikinci sürümü olma özelliği taşıdığı kaydedildi.

Açıklamada, 2005 yılı başından bu yana bireysel kullanıcılara yönelik ürünler sunan Pardus Proje Ekibi'nin kazandıkları deneyim ışığında geçen yıldan bu yana hazırlığı süren kurumsal ürününün gelecek ay tanıtılacağı belirtildi.

Açıklamaya göre, kurumsal kullanıma yönelik ürünle birlikte göç, geliştirme, kurulum, destek ve eğitim konularında iş ortaklığı programları da geliştiren Pardus, katma değeri yüksek bir ekosistem ile ülke ekonomisine katkıda bulunuyor.

Pardus Kurumsal II, Lider-Ahenk gibi ölçeklenebilir merkezi yönetim araçları, sunucu-istemci mimarisine destek gibi teknik özelliklerin yanı sıra üç yıl için planlanan uzun dönem destek garantisi sunuyor.

İsmini Anadolu Parsı “Panthera Pardus Tulliana”dan alan işletim sistemi, “Tam Türkçe desteğini, hem karakter yapısının Türkçe'ye uygun hem de kullanıcıya görünen tüm mesaj ve belgelerin Türkçe olması yoluyla sağlamak; mevcut Linux dağıtımlarından ve rakip diğer işletim sistemlerinden daha kolay kurulabilen ve kullanılabilen bir işletim sistemi haline gelmek; araç temelli ve teknoloji merkezli bir tasarım yerine görev temelli ve insan merkezli bir yaklaşımla ve esnekliği ve yüksek performansı sağlayabilecek modüler bir yapıya sahip olmak” hedeflerini taşıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!