Opera ile internette sörf daha uzun olacak

Güncelleme Tarihi:

Opera ile internette sörf daha uzun olacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2016 17:47

Son zamanlarda reklam engelleme ve VPN istemcisi gibi özelliklerle adından söz ettiren Opera internet tarayıcısı şimdi de özellikle dizüstü bilgisayar sahiplerini ilgilendiren bir yenilikle geliyor.

Haberin Devamı

Opera, kısa bir süre önce internet tarayıcısına yerleşik reklam engelleme ve VPN gibi özellikler eklemişti. Şirket, yeni güç koruma moduyla internet tarayıcısını geliştirme konusunda aktif bir tutum izlemeyi sürdüreceğinin işaretini verdi. Opera, yeni özelliğiyle dizüstü bilgisayar kullanıcılarına hareket halindeyken daha uzun bir pil ömrü sağlamayı amaçlıyor. Şirket tarafından paylaşılan ilk rakamlar, Opera web tarayıcısı için geliştirilen güç koruma modunun performansı konusunda umut vadediyor.

Opera, yeni özelliğinin gücünü göstermek için performansını Google Chrome ile karşılaştırıyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre, güç koruma modu aktif hâle getirildiğinde Opera, Google Chrome'a kıyasla yüzde 50 daha uzun bir pil ömrü sağlıyor. Bu özellik devreye girdiğinde adres çubuğunun yanında bir pil ikonu beliriyor ve tarayıcı otomatik olarak bazı ayarlarda değişikliğe gidiyor.

Haberin Devamı

Arka planda çalışan sekmelerin kendilerini otomatik olarak yenilenmesinin engellenmesi, video ve ses oynatma işlemlerinin optimize edilmesi, aktif biçimde kullanılmayan eklentilerin durdurulması ve çerçeve oranının saniyede 30 kareye indirilmesi, Opera web tarayıcısının gücü verimli kullanmak adına yaptıkları arasında yer alıyor.

Opera'dan yapılan açıklamada testlerin Intel Core i7 işlemci ve 16 GB RAM barındıran, Windows 10 işletim sistemiyle çalışan Lenovo X250 dizüstü bilgisayar üzerinde gerçekleştirdiği ifade edildi. Test sürecinde ise aralarında YouTube'un da bulunduğu 11 popüler internet sitesi tarayıcının farklı sekmelerinde aynı anda açıldığı, her sayfanın 5 kez aşağıya doğru sürüklendiği, ardından bir dakika boyunca herhangi bir işlem yapılmaksızın bekletildiği ve bu işlemin dizüstü bilgisayarın şarjı tamamen bitene kadar tekrarlandığı ifade edildi. Opera, güç koruma modu test edilirken reklam engelleme aracının aktif olduğu notunu düşmeyi de ihmal etmedi.

Opera güç koruma özelliği şimdilik geliştirici versiyonunda

Opera'nın güç koruma özelliğine şu an için tarayıcının geliştirici versiyonu üzerinden erişilebiliyor. Güç koruma modu, dizüstü bilgisayarın pil seviyesi yüzde 20'nin altına indiğinde otomatik olarak aktif hâle gelebilecek biçimde ayarlanabiliyor. Özelliğin performansının dizüstü bilgisayarın konfigürasyonu ve kullanıcı alışkanlıkları doğrultusunda şekillenebileceği belirtilse de, Opera pil ömrünün her koşulda artacağının garantisini kullanıcılara veriyor. Özelliğin Opera web tarayıcısının ana versiyonuna ne zaman ekleneceği ise henüz bilinmiyor.

Teknoblog tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!