OKI'ye tasarım ödülü

Güncelleme Tarihi:

OKIye tasarım ödülü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2011 12:01

OKI’nin C510dn ve 530dn renkli yazıcıları Japonya’dan “Good Design” tasarım ödülü aldı.

Haberin Devamı

OKI’nin C510dn ve C530dn modeli renkli LED yazıcıları, az yer kaplayan fonksiyonel ve şık tasarımı, kolay kullanım özellikleri ile  Japonya’nın prestijli tasarım ödülü “Good Design”a layık görüldü.

OKI’nin  renkli LED yazıcı modelleri olan C510dn ve C530dn, Japonya’nın  en prestijli ürün tasarım ödülü olan “Good Design”a   layık görüldü.

Japonya Uluslararası Endüstri ve Ticaret Bakanlığı tarafından 1957 yılında oluşturulan ödül bugün tanınmış tasarımcı, mimar,editör ve uzmanlardan  oluşan 70 kişilik bir kurul tarafından veriliyor.  Ödül Jürisi tarafından yapılan açıklamada: ”Bir yazıcıda bulunması gereken bütün fonksiyonlar, akıllı bir tasarımla bir araya getirildiği ve toner kartuşlarının değiştirilmesi çok pratik bir şekle sokulduğu  için, OKI C510dn ve C530dn modeli renkli yazıcılar bu ödüle layık görülmüştür” denildi.

Haberin Devamı

OKI yazıcıların üretim ve satışını yapan OKI Data Corporation’ın Başkanı Harushige Sugimoto; OKI’nin C510dn ve C530dn modellerinin Good Design Ödülü’nü almasından  dolayı mutlu olduğunu  belirterek,  “OKI’nin tasarım felsefesini oluşturan ve kısaca “3S”, “Simple, Solid, Smart”  (Yalın, Sağlam,Akıllı)  sözcükleriyle formüle ettiği marka değerlerinin tümü başarılı bir şekilde  ödül alan ürünlerimize yansımıştır .OKI devam eden  LED teknolojisi  ve Ar-Ge yatırımları sayesinde şık ve az yer kaplayan ürünler yaratıyor. Ödül  alan ürünlerimize yansıyan Tasarım Felsefemizi gelecekte oluşturacağımız ürünlerde de hayata geçireceğiz. “ dedi.

OKI Printing Solutions Türkiye Genel Müdürü Lusi Adut ise en iyi tasarım  ödülünü alan yeni C510dn ve C530dn modellerinde yapılan gelişmelere değinerek “OKI LED teknolojisini geliştirme ve uygulamada elde ettiği deneyime dayanarak yüksek hızda ve  az yer kaplayan yazıcıların üretiminde önemli gelişmeler kaydetti. OKI C510dn ve C530dn modelleri, otomatik olarak kağıdı çift taraflı kullanma (Dubleks) özelliği ile birlikte dünyanın yükseklik açısından en avantajlı (24.13 cm yükseklik)  renkli dijital yazıcısı oldu. Daha önceleri her renk için ayrı şekilde kullanılan drum ünitesi ise yeniden tasarlanarak  bu modellerde tek bir drum ile bütün renkler in basılabilmesi sağlandı. Bunun yanı sıra, daha önce yine her renk için ayrı bir atık toner kutusu gerekirken, şimdi tek bir kutuyla bu soruna çözüm getirildi.Tüm bu geliştirmeler sayesinde yükseklikte 10 santim azalma, toplam hacimde ise benzer işi yapan modellere göre yüzde 40 küçülme, kullanım kolaylığı ve yoğun çalışan ortama entegrasyon özellikleri sağlandı.”dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!