Öğretmeninin çıplak fotoğraflarını telefonundan çaldı

Güncelleme Tarihi:

Öğretmeninin çıplak fotoğraflarını telefonundan çaldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2016 01:50

Bir öğrenci öğretmeninin masaya bırakıp gittiği ve çıplak fotoğraflarının bulunduğu telefonu eline aldı, içindeki o fotoğrafları alıp kendine telefonuna yolladı. Okul yönetimi ise öğrenciyi değil, telefonunu şifresiz masaya bırakıp giden öğretmeni suçlu buldu.

Haberin Devamı

Leigh Anne Arthur, Güney Carolina'da bulunan Union County High Schools Career and Technical Center'da mekatronik öğretmenliği yapmaktaydı. Ancak kendisinin WYFF-TV'ye söylediğine göre, koridorları dolaşmak için beş dakikalığına masasını terk ederken telefonunu masanın üzerinde bıraktı. Söylediğine göre kendisi dışarıdayken bir öğrenci, kilitli olmayan telefonunu karıştırarak telefondan fotoğraflarını aldı ve kendi telefonuna gönderdi. Burada bahsedilen fotoğraflar da, kocası için sevgililer günü hediyesi olarak çektiği kendi çıplak fotoğraflarıydı.

chip.com.tr'nin haberine göre bazı kişiler, her şey eğer öğretmenin anlattığı şekilde gerçekleştiyse, okulun bu öğrenciyi bularak cezalandırması gerektiğini düşünebilir. Ancak okul yönetimi, burada suçun öğretmene ait olduğuna karar verip telefonunu korumasız bir şekilde bırakmaması gerektiğini söyledi. Yani öğretmenin telefonuna şifre koymaması büyük bir hataydı. Müfettiş David Eubanks'ın State gazetesine söylediğine göre Arthur'a iki seçenek sunuldu: İstifa etmek veya işten çıkarma sürecinin başlatılması. Arthur da geçtiğimiz Salı günü istifa etmeyi tercih etti.

Haberin Devamı

Eubanks, State'e yaptığı açıklamada mahremiyet hakkına sahip olduğumuzu ancak uygunsuz bilgiler veya fotoğraflar çektiğimiz zaman, bunların kişisel kalması için elimizden geleni yapmamız gerektiğini söyledi. Tabii ki çekilen fotoğrafların mı, yoksa öğrencinin Arthur'un telefonunu karıştırarak bu fotoğrafları bilinmeyen sayıda kişi ile paylaşmasının mı daha uygunsuz olduğu tartışabilir.

Bu arada öğrencinin herhangi bir disiplin cezası alıp almadığı ise açıklanmış değil. Arthur'un söylediğine göre öğrenci kendisine "hesaplaşma günün geliyor" cümlesini kurmuştu. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: O ANI YAKALAYAN MÜTHİŞ FOTOĞRAFLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!