Nvidia'dan önemli adım

Güncelleme Tarihi:

Nvidiadan önemli adım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2011 11:48

NVIDIA, GPU’ya CPU ilave eden yeni nesil işlemciler oluşturmak üzere ARM mimarisi lisansını aldı.

Haberin Devamı

NVIDIA, kişisel bilgisayarlardan, sunuculara, iş istasyonlarından süper bilgisayarlara kadar geleceğin ürünlerini desteklemek üzere tasarlanmış olan yüksek performanslı ARM tabanlı CPU çekirdekleri üretmeyi planladığını duyurdu.

Dahili kod adı “Project Denver” olan bu girişim, NVIDIA GPU ile olduğu gibi aynı yongaya tamamen entegre olabilecek ARM tabanlı çalışan bir NVIDIA® CPU özelliğine sahip.

Bu yeni işlemci, NVIDIA’nın ARM’ın gelecekteki işlemci mimarisine dayalı kendi yüksek performanslı CPU çekirdeklerini geliştirme hakkını aldığı ve yine bugün duyurulan stratejik bir ortaklığın sonucudur. Buna ek olarak, NVIDIA, gelecek nesil Tegra® mobil işlemcileri için ARM’nin mevcut Coretx™-A15 işlemcisinin de lisansını almıştır.

NVIDIA başkanı ve CEO’su olan Jen-Hsun Huang “ARM geçmişte en hızlı gelişme gösteren CPU mimarisidir” dedi. “Bu, gelişmiş CPU çekirdekleri ve zengin işletim sistemleri kullanan her cihazın Internet’e anında erişebildiği Her Yerde Internet devrinin başlangıcına işaret etmektedir.

Haberin Devamı

“ARM’ın yayılımcı ve açık iş modeli onu bu yeni çağ için mükemmel bir mimari haline getirmektedir. Project Denver ile yeni bir işlemci sınıfı oluşturmak üzere paralel işlem kabiliyeti yüksek GPU’larımızla yüksek performanslı ARM CPU’yu birleştiren yeni bir çekirdek tasarlıyoruz.”.

ARM CEO’su Warren East “NVIDIA, ARM’nin önemli bir ortağıdır ve bu duyuru ortaklığın sağladıklarını göstermektedir. Bu mimari lisansı ile NVIDIA yeni nesil SoC tasarımında en önde yer alarak, Her Yerde Internet çağının gerçekleşmesini sağlayacaktır.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!