Nvidia ve Samsung ortaklığı

Güncelleme Tarihi:

Nvidia ve Samsung ortaklığı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2011 14:10

NVIDIA ve Samsung, Galaxy Tab 10.1 Honeycomb tableti sunmak için birlikte çalışıyor.

Haberin Devamı

NVIDIA ve Samsung Electronics bugün, Android 3.0 (aynı zamanda Honeycomb olarak da biliniyor) kullanıcı arayüzünün tüm olanaklarını kullanmak üzere NVIDIA Tegra 2 mobil süper yongasını kullanan bir 10.1 inçlik tablet olan Galaxy Tab 10.1’i duyurdular.

Bir önceki 7 inçlik GALAXY Tab Android tablet alanını başlatırken, yeni Galaxy Tab 10.1 hareket halinde eğlence deneyimini en üst düzeye çıkarıyor. Daha hızlı Web tarama, daha kısa yanıt süreleri ve daha iyi genel performans için Tegra 2 yongasının çift çekirdekli CPU’suna ve GeForce GPU’suna sahiptir.

Galaxy Tab 10.1, tabletler ve diğer geniş ekranlı cihazlar için tasarlanmış olan ilk GPU ile hızlandırılmış kullanıcı arayüzü Honeycomb’u güçlendirmek için Tegra 2 yongasını kullanmaktadır.

Yeni Samsung tablet, Tegra 2 ile kullanıcılara çoklu görev yürütme, hızlı yüklenen Web sayfaları ve Flash tabanlı içerik ile web’de hızlı bir şekilde gezinme, konsol kalitesinde oyunların keyfini çıkarma ve HD filmler izleme olanağı vermektedir.

Haberin Devamı

Samsung AR-GE Strateji Grubu Başkan Yardımcısı Hyungmoon Noh, “İlk GALAXY Tab ürünümüz, yeni nesil Android tabletlerin tanımını başarılı bir şekilde yaptı” dedi ve şöyle devam etti, “Çıtayı yeniden yükseltmek için NVIDIA ile yakın bir işbirliği yürüttük. Samsung Galaxy Tab 10.1, Honeycomb ve Tegra 2 ile birlikte, Samsung taşınabilirliğinden ödün vermeden optimum eğlence ve multimedya deneyimini sunmaktadır.”

NVIDIA Mobil Çözümler Genel Müdürü Michael Rayfield, “Samsung’un Tegra 2 mobil süper yonga ve Honeycomb ile sunduğu en son tableti, dünyanın en yenilikçi şirketlerinden daha neler bekleyebileceğimizin muhteşem bir örneği” dedi.

Şirketler ayrıca, kullanıcılarına bugüne kadar hiç görülmeyen deneyimler yaşatmak üzere yeni bir Android tabanlı süper telefon sunmak üzere işbirliği içindeler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!