Nokia'ya yeni işletim sistemi

Güncelleme Tarihi:

Nokiaya yeni işletim sistemi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2011 14:33

Biz Windows'lu yeni modelleri beklerken Nokia farklı bir bomba patlattı: İşte yeni işletim sistemi...

Haberin Devamı

Yeni telefonlarında Windows Phone kullanacağını açıklayan Nokia, ucuz pazarlar için tasarladığı alt sınıf telefonlarında ise tercihini Linux'tan yana kullandı. Firmanın kendi geliştirdiği işletim sisteminin adı ise Meltemi -adını Meltem rüzgarlarından alıyor.

Nokia şimdilik Meltemi'yi ne kabul ediyor ne de reddediyor fakat Wall Street Journal'den Christopher Lawton, konuyla ilgili üreticilerin artık donanımdan daha ziyade yazılıma yöneldiklerinin atını çiziyor.

Google'ın popüler Android işletim sistemi şu an piyasadaki orta ve üst sınıf telefonlara hükmederken Apple'ın iOS'u sadece Apple markalı cihazlarda karşımıza çıkıyor. TGDaily'e göre Apple gibi kendi işletim sistemi olan üreticiler diğerlerine göre daha çok avantaj elde edebiliyorlar. Örneğin cihazlarında daha çok değişiklik yapıp yazılım konusunda diğer firmalara bağımlı kalmıyorlar.

Meltemi'nin kaderi MeeGo gibi mi olacak bilmiyoruz fakat şurası gerçek ki kullanıcılar, ellerindeki ucuz telefonlardan da akıllı olanlar kadar özellik bekliyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!