Nokia'nın patronu görevini bırakıyor!

Güncelleme Tarihi:

Nokianın patronu görevini bırakıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2017 08:14

Nokia markasını akıllı telefon pazarına yeniden kazandıran HMD Global'de beklenmeyen bir gelişme yaşandı ve şirketin CEO'su görevden ayrıldı.

Haberin Devamı

Uzun süredir devam Nokia bünyesinde çalışan ve Nokia akıllı telefon modellerinin arkasındaki güç olarak tanınan Arto Nummela, Android'li Nokia telefonları üreten şirket olan HMD Global'in CEO'su olarak devam ettiği görevinden ayrılıyor. Karar derhal yürürlüğe girdi ve Nummela'nın yerini şu anda Şirket Başkanı olarak görev yapan Florian Seiche alacak.

Şirket sözcüsü Sam Chim yayınladığı resmi bildiride: "Arto Nummela, HMD Global operasyonunun oluşturulmasında, ekibin inşasında ve ilk ürünlerimizin başlatılmasında anahtar rol oynamıştır. Kurulun tamamı adına Arto'ya katkısından ötürü teşekkür ediyorum ve gelecekteki çalışmalarında ona iyi dileklerimi sunuyorum," dedi.

HMD Global'deki sarsıntı, yeni şirket altındaki ilk Nokia amiral gemisi hakkındaki söylentilerin yoğunlaştığı bir zamanda ortaya çıkıyor. Nokia 8'in Zeiss lensli çift kamera kurulumuna sahip Snapdragon 835 yonga setinden güç alacak bir telefon olarak geleceğini gösteren sızıntılar olmuştu.

Haberin Devamı

Arto Nummela, son birkaç ayda medya ile birkaç kez konuştu ve Nokia telefonları için ilginç bir geleceğe sahip olacağının altını çizdi. maxicep'in haberine göre Nummela, Nokia telefonlarının teknik özellikler ve megapiksel yarışında yer almasını istemediğini, bunun yerine değerli bir kullanıcı deneyimi ve dağınıklığı olmayan bir telefona odaklanmak istediklerini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!