Nokia 9 nasıl olacak?

Güncelleme Tarihi:

Nokia 9 nasıl olacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2017 14:14

HMD Global'ın satın almasıyla birlikte yeniden hayat bulan Nokia, yeni telefonları üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Sızıntılarla ortaya çıkan ve adının Nokia 9 olması beklenen telefonun özellikleri acaba ne?

Haberin Devamı

2017 yılında çıkan telefonlarda kullanılmaya başlayan çerçevesiz tasarım HMD Global ile Nokia 9'da da, sızan görsele göre kullanılmış. Önceki modellere göre daha yüksek ekran kasa oranı sunacak olan Nokia 9, sağ ve sol tarafta tam anlamıyla olmasa da az görünen çerçevesiz, alt ve üst bölümlerde ise çok küçük çerçevesiz tasarıma sahip. Ahize, sensör ve çift ön kameranın ekranın üst kısmına konumlandırıldığı telefonda, ekranın altında görünmeyen parmak izi sensörü ise arka tarafa konumlandırılmış. 

Nokia 9 nasıl olacak

FCC belgeleriyle sızan Nokia 9, günümüzün tüm telefonlarında bulunan popüler özelliklerin neredeyse tamamına sahip. 12MP + 13MP ana kameranın arka tarafa konumlandırıldığı telefon ekran noktasında ise 5.5 inç büyüklünde 2K OLED ekran sunuyor. 5MP çift ön kameraya sahip olan ve gücünü 3250 mAh bataryadan alan Nokia 9, 128 GB UFS 2.1 dahili depolama alanı sunacak. Android 8.0 ile kutudan çıkması beklenen Nokia 9'un işlemcisi ise 2017'in en üst seviye işlemcisi olan Snapdragon 835. 

Haberin Devamı

Nokia 9 nasıl olacak

Son olarak 19 Ocak'ta tanıtılması beklenen Nokia9'un piyasaya ne zaman sürüleceği bilinmediği gibi piyasaya sürülme tarihinin de tanıtımından uzun bir zaman sonra olacağı düşünülüyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!