Nokia 8.1 beklenenden daha yavaş bir telefon olacak!

Güncelleme Tarihi:

Nokia 8.1 beklenenden daha yavaş bir telefon olacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2018 08:07

Nokia 9'dan önce "yavaşlatılmış" bir Nokia 8 ile karşılaşma ihtimalimiz, sızan bu görsellerle birlikte iyice güçlendi.

Haberin Devamı

Nokia 9'un en çok dikkat çeken özelliği, beşli kamerası olabilir. Ancak üretici firma HMD Global, Nokia 9'u tanıtmadan önce şu anki amiral gemisi Nokia 8'in bir "Lite" sürümünü piyasaya sürmek istiyor.

Geekbench web sitesinde ortaya çıkan hız testi raporu, bu telefonu Nokia 8.1 adıyla listeliyor. Telefon Android 9.0 Pie ile çalışıyor ve 4GB RAM'e sahip. Buna karşın HMD Global, işlemcide bir adım geri gitmeyi planlıyor gibi görünüyor.

Nokia 8, amiral gemisi seviyesindeki işlemci Snapdragon 835 ile geliyor. Buna karşın Nokia 8.1, sızan test sonuçlarına göre Snapdragon 710 ile çalışıyor. Snapdragon 710, Qualcomm'un mobil işlemci serisinde Snapdragon 845'in hemen altında bulunsa da, orta seviyeye yönelik bir yonga seti.

Her şeye rağmen Snapdragon 710'un tek çekirdekte 1841, çoklu çekirdekte 5807 puan elde etmesi etkileyici. Geçen sene çıkan Nokia 8'in ise tek çekirdekte 1911, çoklu çekirdekte 6436 puan aldığını söyleyelim.

Haberin Devamı

Telefonla ilgili bilgiler biraz kafa karıştırıcı olabilir. Durumun netleşmesi için HMD'nin tanıtımını beklememiz gerekecek gibi görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: REKOR SÜREDE BİTEN OYUNLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!