Netflix'in "Ultra" tarifesi geliyor, ücretler artıyor

Güncelleme Tarihi:

Netflixin Ultra tarifesi geliyor, ücretler artıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2018 09:50

Netflix müşteri verilerini inceleyerek attığı yeni adım ile birçok yeni film projesine başladı. Bununla birlikte bu filmler için bütçesini zorlayan Netflix, kullanıcılarına sunduğu yeni üyelik planı ile giderlerini dengelemeye çalışıyor.

Haberin Devamı

Dijital sektörün önemli şirketlerinden Netflix yeni başlattığı film ve dizi projelerinin bütçelerini karşılayabilmek ayrıca yeni izleyici kitlesi kazanmak için yeni üyelik planı "Ultra"yı kullanıma sundu.

Bu yeni planda HDR desteği ve dört farklı cihazdan izleyebilme özellikleri öne çıkıyor. Netflix yetkilileri bu yeni planı çıkartmanın, kullanıcıların Netflix'e verdiği değeri anlamak için bir sınav olduğunu belirtiyor.

Ultra planının kullanıcılara biraz pahalı gelebileceğini belirtirken, 50 inç 4K televizyonu olan kullanıcılar için 20 dolarlık bir ücretin fazla olmayacağını düşündükleri ifade edildi.

Netflix güçlü bir sponsorları olmadığı belirtirken toplam 15.5 milyar dolarlık borcunun yaklaşık 10 milyar dolarının içerik borçları olduğu kaydedildi. Yeni üyelik planının ne kadar etkili olacağı bilinmese de Netflix'e faydalı olacağı söylenebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!