NASA'nın ücretsiz yazılımı herkese lazım!

Güncelleme Tarihi:

NASAnın ücretsiz yazılımı herkese lazım
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2017 08:49

Uzay roketlerinden tıbbi verilere kadar yüzlerce kod, NASA'nın ücretsiz yazılımı sayesinde herkes tarafından erişilebilir hale geldi.

Haberin Devamı

NASA, 2017-2018 yazılım kataloğunu ve bazı programları ilk defa halka açtı.

Kataloglar bütün uzay keşif ve araştırmalarını, çevre bilimi, mürettebat ve hayat desteği, veri ve görüntü işleme tekniklerini içeriyor. Çoğu roket bilimi için gereken bilgiler (eğer mühendis iseniz, ya da Kerbal Space Program oyun/simulasyonunu seviyorsanız çok faydalı) ama Android için Space Weather uygulaması uzayın günlük hayatı nasıl etkilediğine ilginiz varsa ilginizi çekecektir.

NASA'nın Uzay Teknolojileri Görev Müdürlüğü ortak yöneticisi Steve Jurczyk şu açıklamayı yaptı: "Bu yazılım kataloğu, günümüzün en yüksek uzay bilimi uzmanlarının ve girişimcilerinin kullandığı araçları keşif ekonomisi, küçük işletmeler, akademik ve endüstriyel alanlardaki bilime yardım etmek için yayınladık."

Haberin Devamı

Katalogdaki tüm yazılımlar halka açık durumda değil (bir çok program sadece ABD federal çalışanlarına açık), ancak isterseniz herhangi bir öğenin halka açılması için talepte bulunabilirsiniz. Katalog şu anda oldukça popüler durumda, bu yüzden indirirken sıra beklemek zorunda kalabilirsiniz, ancak beklediğinize değecektir.

İlgili yazılıma buradan ulaşılabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: NASA'DAN NEFES KESEN UZAY FOTOĞRAFLARI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!