Murdoch : Dijital teknoloji eğitim yaşamını da değiştirmeli

Güncelleme Tarihi:

Murdoch : Dijital teknoloji eğitim yaşamını da değiştirmeli
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2011 20:12

Paris’te dünyanın ekonomi devlerini bir araya getiren e-G8 Forum’da Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’den sonra konuşma yapan tek davetli medya devi News Corporation’ın patronu Ruprt Murdoch oldu.

Forum’un organizatörü Maurice Levy tarafından ‘Dünyanın en güçlü adamı’ diye sunularak kürsüye gelen Rupert Murdoch, G8’den fikri haklar konusunda kararlı tutum almasını isteyerek Sarkozy’ye destek verdi. ‘Dijital teknoloji ve eğitim ilişkisi’ konulu bir konuşma yapan Murdoch, "Hiçbir zaman olmadığı kadar rekabet dolu bir dünyada yaşıyoruz. Dünyamız giderek daha fazla hak etme, layık olma dünyasına doğru gidiyor. Böyle bir dünyada bütün şirketler için en önemli mücadele insan kaynağını bulmak ve onu korumak" dedi.

Bugün teknolojik gelişmelerin daha verimli ve daha önce olmayan iş alanları yarattığına dikkat çeken Murdoch şunları söyledi: "Bu eğitim hariç bütün sektörler için geçerli. 50 yıldır uyuyan birisi bugün uyansa eğitim sektöründeki değişiklikleri anlayamaz. Sınıflar hala kraliyet dönem salonlarına benziyor. Bir öğretmen, bir sürü öğrenci karşısında ve siyah tahta… Bu çocuklarımıza karşı yapabileceğimiz en kötü şey, aynı zamanda geleceğimizi sınırlandırmak anlamına geliyor. İnternet eğitim araçları açısından bütün sınırları yıktı. Artık yeni bir sistem kurmanın zamanı geldi."

Murdoch, teknolojik gelişmelerin öğretmenlerin yerini alacağı eleştirilerinin doğru olmadığını savunarak, ‘kara tahta ya da bilgisayar ekranı araç ne olursa olsun, öğretmenin rolünün hep devam edeceğini’ dile getirdi. Murdoch, "Dijital teknoloji, öğrencileri seçtikleri alanda daha ileriye gitme şansı tanıyacak" diyerek hayatın diğer alanlarını değiştiren dijital teknolojinin eğitim dünyasını da değiştirmesinin artık zorunlu olduğunu, buna çocukların ilgisini çekmekle işe başlanabileceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!