Microsoft'un "yay" sanal klavye planı

Güncelleme Tarihi:

Microsoftun yay sanal klavye planı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2012 09:58

Microsoft, bu ilginç klavye ile ceplerde tek elle yazı yazmayı kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Haberin Devamı

Ceplerimizde kullandığımız sanal klavyeler, özellikle büyük telefonlarda tek elle yazı yazmakta zorluk çıkarabiliyor. İnternete sızan yeni bir görüntü ise Microsoft'un bu sorunu yay şeklindeki bir sanal klavye ile çözmek üzere çalıştığını gösteriyor.

WMPoweruser.com'un sızdırdığı ve Microsoft Research'ün bir sunumundan alındığı iddia edilen görüntüde bir HTC Trophy üzerinde yeni dokunmatik klavye gösteriliyor. Klavye tasarımı, her düğme üzerinde üç veya dört harfi bir araya getiriyor. Bu tür bir klavyede yazı yazarken, telefonun kelime tahmin işlevleri kullanılıyor.

Özelliğin işlevselliği hakkında ise deneme yapmadan konuşmak zor. chip.com.tr'nin haberine göre böyle bir özellik tek elle kullanmayı kolaylaştırıyor olabilir, ancak harferi gruplaması ve tahmine dayalı çalışması, özellikle Türkçe dilinde ne kadar iyi çalışacağını şüpheli hale getiriyor.

Bu resim, belki de Windows Phone 7.8'de Microsoft'un bize şimdilik açıklamak istemediği yeni özelliklerden bir tanesi (WP 7.8'deki tek yeniliğin yeni giriş ekranı olduğu düşünülüyor). Ancak şimdilik kesin bir bilgi yok, zira özelliğin Microsoft tarafından mı geliştirildiği, yoksa şirketin donanım ortakları tarafından mı yürütüldüğü dahi bilinmiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!