Microsoft'tan iki şok birden

Güncelleme Tarihi:

Microsofttan iki şok birden
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2012 09:58

Microsoft, geçtiğimiz aylarda büyük gürültüyle indirilmeye sunduğu 2 bombayı sessiz sedasız iptal etti.Bunlardan biri de uçuş simülasyonu Flight Simulator'du.

Haberin Devamı

Microsoft, bu sene şubat ayında eski uçuş simülasyonu Flight Simulator'ü yenileyerek Microsoft Flight adıyla indirmeye sunmuştu. İddialara göre Microsoft, oyunun geliştirilmesini durdurdu ve oyun için çalışan 35 kişiyi işten çıkardı.

Microsoft, oyunun Steam ve kendi web sitesi üzerinden ücretsiz olarak sunulmaya devam edileceğini söylüyor. Ancak uçuş simülasyonu için yeni içerik geliştirilmeyecek. Microsoft Flight'ın yanında daha önce duyurulmayan bir oyun olan Project Columbia'nın da geliştirilmesi durduruldu. Microsoft iki oyunun geliştirilmesinden vazgeçilmesi hakkında şu açıklamayı yaptı: "Microsoft Flight ve Project Columbia'nın geliştirilmesinin durdurulması gibi zor bir kararı verirken birçok faktörü göz önünde bulundurduk. Ancak bu kararımızın uzun dönemdeki hedeflerimiz ve geliştirme planlarımız için daha iyi olacağını hissediyoruz. Microsoft Flight topluluğunu desteklemeye devam edeceğiz ve oyunu ücretsiz olarak indirmeniz yine mümkün olacak."

Şirket, Microsoft Vancouver'den 35 kişinin çıkarılmasına rağmen bu bölgeye önem verdiğini söylüyor. İşten çıkarmalar, çalışanların Twitter'da yazdıkları ile onaylandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!