Micro USB’ye veda

Güncelleme Tarihi:

Micro USB’ye veda
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2016 21:55

9 yıl önce hayatımıza giren ve birçok cihazımızın olmazsa olmazı Micro USB girişi artık tarih oluyor.

Haberin Devamı

Bunun yerine USB-C girişi geliyor. Daha hızlı şarj ve veri transferi sağlayan USB-C girişi geçen yıldan itibaren bazı cihazlarda yer almaya başladı. Ancak Barcelona’da düzenlenen dünyanın en önemli teknoloji fuarlarından biri olan Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC) USB-C girişine sahip olan teknoloji ürünleri dikkat çekti. 

Micro USB’ye veda


HUAWEI

Matebook

AKILLI telefon modelleriyle dikkat çeken Huawei, Barcelona’da ikisi bir arada Matebook bilgisayarını tanıttı. 6.9 mm’lik inceliğe sahip olan yeni modelde bağlantı noktası olarak sadece USB-C girişi bulunuyor. 

SANDISK

Ultra

Flaş depolama çözümlerine yönelik ürünler geliştiren SanDisk, yeni taşınabilir belleklerini MWC’de tanıttı. USB-C girişlerinin trend haline dönüşmesiyle bu girişi kullanmaya başlayan şirket, ‘Ultra’ adında yeni bir ürün geliştirdi. 128 GB’a kadar hafızaya sahip olan ürün saniyede 150 megabytelık dosya aktarımı yapabiliyor.

ACER

Liquid Jade 2

Haberin Devamı

Micro USB’yi bırakan teknoloji şirketlerinden biri de Acer oldu. Daha önce USB-C girişine sahip bir monitör tanıtan şirket, yeni akıllı telefon modeli Liquid Jade 2’de yeni nesile geçti. 5.5 inçlik ekrana sahip olan modelde, Snapdragon 808 işlemci ve 3 GB RAM görev yapıyor. 

HP Elite x3

Bilgisayar modelleriyle ön plana çıkan HP, Barcelona’da yeni bir akıllı telefon modelini tüketicilerin beğenisine sundu. 6 inçlik dev bir ekrana sahip olan HP Elite x3 adındaki yeni akıllı telefon modelinin bağlantı noktası USB-C olarak tasarlanmış. 

Matadora yarım milyonluk akıllı TV

YERLİ teknoloji şirketi Vestel, MWC’de son akıllı telefon serisi Venus V3’ü ve diğer yeni ürünlerini ziyaretçilerin beğenisine sundu. Vestel’deki son gelişmeleri anlatmak için bir araya geldiğimiz Vestel CEO’su Turan Erdoğan, İspanyol iletişim operatörü Telefonica ile yaptıkları işbirlikleri hakkında bilgi verdi. Telefonica’nın internet üzerinden televizyon yayını sunduğu platform için televizyon ürettiklerini anlatan Erdoğan 50 bin adetlik ilk partiyi teslim ettiklerini söyledi. Bu işbirliğine göre Vestel’in ürettiği televizyonlar Telefonica ile 2 yıllık kontrat imzalayan abonelere ücretsiz olarak veriliyor. 32 inç ve 40 inç olmak üzere iki farklı model üreten Vestel’in işbirliğindeki yıllık hedefi  500 bin adet civarında. Buna ek olarak Vestel, Telefonica ile televizyonlara bağlanan kutular (set top box) için de üretim yapmaya başlamış durumda.

Haberin Devamı

Global ödüllerin ikisi Türkiye’ye

DÜNYADA İletişim Operatörleri Birliği (GSMA) fuar kapsamında Global Mobil Ödülleri’ni verdi. 40’tan fazla kategorideki ödüllerin ikisi Turkcell ve Vodafone ile Türkiye’ye geldi. Turkcell, görme engelliler için geliştirdiği Hayal Ortağım ‘Cepten Sesli Betimleme’ servisiyle ödülü kazandı. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, ”Engelli bireylerin yaşamını kolaylaştırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. Vodafone Türkiye ise kadına yönelik şiddetin önüne geçmek için geliştirdiği ‘Kırmızı Işık’ uygulamasıyla ödül aldı. Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, projenin ödüle layık görülmesinden dolayı onur duyduklarını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!