Londra olimpiyatları Pekin’i ezdi geçti

Güncelleme Tarihi:

Londra olimpiyatları Pekin’i ezdi geçti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2012 10:21

Londra Olimpiyatları’nın sadece açılış seremonisi için atılan tweet sayısı, 2008 Pekin Olimpiyatları boyunca atılan toplam tweet sayısını katladı.

Aylık aktif kullanıcı sayısı 140 milyon kişiyi bulan mikroblog servisi Twitter’da, 27 Temmuz Cuma günü Londra 2012 Olimpiyatlarının açılış seremonisi için atılan toplam tweet sayısı 10 milyona yaklaştı. Bu rakamın 2008 Pekin Olimpiyatları süresince atılan toplam tweet sayısından daha fazla olduğunu açıklayan Twitter, 2008’de günlük ortalama 300 bin olan tweet sayısının, Londra’daki açılış seremonisinde atılan 9 milyon 600 bin tweet sayısıyla geçildiğini duyurdu.

İstatistiklere göre atılan tweetlerin çoğu ABD’de yayın yapan NBC kuruluşunu eleştirir nitelikte. NBC prime time yayın akışını kesmemek için açılış seremonisini canlı yayınlamayarak ertelemişti. Ancak kurumsal Twitter hesabından da canlı olarak açılış seremonisi hakkında bilgi verme  uygulamasına giden NBC, pek çok Twitter kullanıcısının tepkisinden kaçamamıştı.

Öte yandan, daha fazla ayrıntı vermeyen Twitter duyurusu Web mucidi Tim Berners-Lee’nin tweetinin 10 bin kez retweet edildiğini, ayrıca Londra Olimpiyatları’nın resmi twitter hesabından atılan Büyük Britanya Kraliçesi II. Elizabeth’in fotoğrafı ve James Bond rolüyle seremoniye katılan oyuncu Daniel Craig’in fotoğraflarının da yaklaşık 3 bin kez retweet edildiğini duyurdu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!