Liderliğini sürdürüyor

Güncelleme Tarihi:

Liderliğini sürdürüyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2009 15:01

Samsung Electronics Co. Ltd, devam eden ekonomik durgunluğa rağmen, ikinci çeyrekte de küresel çok fonksiyonlu yazıcı pazarında dev adımlarla ilerlemeye devam etti.

Haberin Devamı

Pazar araştırma şirketi IDC verilerine göre, Samsung Electronics, 2009’un ikinci çeyreğinde tüm dünya genelinde A4 boyutundaki yazıcı pazarında yüzde 23.4 pazar payına ulaştı. Şirket böylece, 2006’nın ilk çeyreğinden sonra bir kez daha pazar lideri konumunu ele geçirdi.

Samsung’un en iyi sonuçları elde ettiği pazar ise Avrupa oldu. A4 boyutundaki renkli lazer yazıcılar arasında yüzde 35.1, çok fonksiyonlu yazıcılar arasında ise yüzde 26.9 pazar payına ulaşan Samsung, her iki kategoride de birinci oldu. Renkli çok fonksiyonlu yazıcı grubunda arka arkaya iki çeyrekte de birinci olan Samsung, siyah beyaz yazıcı grubunda Avrupa pazarına girdiğinden bu yana ilk kez birinciliğe oturdu.

Samsung özellikle İtalya’daki büyümesiyle dikkat çekti. Bu ülkede hem A4 lazer yazıcı, hem de çok amaçlı yazıcılarda satılan ürün adedi ve satış gelirinde lider olan Samsung, satış adedi gözönüne alındığında; siyah - beyaz lazer yazıcılarda yüzde 39.7, siyah – beyaz çok amaçlı yazıcılarda yüzde 47.7, renkli lazer yazıcılarda yüzde 45.6 ve renkli çok amaçlı yazıcılarda yüzde 52.3 pazar payları ile olağanüstü bir başarıya ulaştı. Tüm kategoriler birleştiğinde ise, Samsung’un 2008’de yüzde 28.9 olan toplam pazar payı, 2009 ikinci çeyrekte yüzde 44’e yükseldi. İtalya’da pazar hakimi olan Samsung’un gelirlere göre pazar payı ise yüzde 35.6.

Haberin Devamı

Bağımsız Devletler Topluluğu pazarında ise, Samsung’un A4 çok amaçlı renkli lazer yazıcıları yüzde 35.3 pazar payına ulaştı ve 2007’nin ikinci çeyreğinde yüzde 44 ile birinciliğe oturmasından bu yana üst üste sekizinci çeyrekte de liderliğini korudu. Samsung, A4 siyah – beyaz çoka amaçlı lazer pazarında da arka arkaya üçüncü çeyrekte de birinciliğe ulaşırken yüzde 30.9 pazar payı rakamına erişti.

Orta Doğu ve Afrika pazarları da Samsung’un büyüme trendini yansıttı. A4 siyah – beyaz çok fonksiyonlu lazer yazıcı pazar payı, 2009’un ilk çeyreğindeki yüzde 25.7’den ikinci çeyrekte yüzde 37.3’e çıktı. Böylece, 2005 ve 2008 yılları arasında bu segmentteki liderliğini üst üste dördüncü yıla taşımış oldu.

Haberin Devamı

Samsung, IDC öngörülerinde inkjet yazıcıların yerini alacağı belirtilen lazer yazıcı segmentine odaklanmayı stratejik iş planının bir parçası olarak uyguluyor. Şirket, özellikle çok amaçlı yazıcılar üzerinde yoğunlaşırken, patentli makine yapılandırması ve gelişmiş yarı iletken çözümleri gibi çekirdek teknolojileri de geniş bir ürün yelpazesi için kullanıyor. Samsung, son zamanlarda özellikle B2B pazara hitap eden yüksek hızlı, orta ve büyük ölçekli yazıcılardan oluşan ürün gamını çeşitlendirmeye başladı.

Samsung Electronics Dijital Baskı Bölümü Satış ve Pazarlamadan sorumlu Başkan yardımcısı Y. H. Park, “İkinci çeyrekteki başarımızın temelinde, ekonomik zorluk döneminde maliyet verimliliği yüksek yazıcılara olan talebe yönelik çalışmalarımız yatıyor. Kurumsal müşterilerimizin farklı belge yönetimi ihtiyaç ve ortamları için en uygun ürün ve çözümleri sağlamaya devam edeceğiz.” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!