Kurumların dijital dönüşüm hızlandırma stratejisini duyurdu

Güncelleme Tarihi:

Kurumların dijital dönüşüm hızlandırma stratejisini duyurdu
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2019 04:36

Forcepoint, kamu ve özel sektörde kurumların dijital dönüşümünü hızlandırmak için davranış bazlı, riske uyarlanabilir yeni Forcepoint Bütünleşik Güvenlik Platformu’nu duyurdu.

Haberin Devamı

Forcepoint, yeni nesil Forcepoint Bütünleşik Güvenlik Platformu’nu duyurdu. Verilerin, uygulamaların ve kurumsal işlemlerin buluta güvenli bir şekilde taşınmasını sağlayan bu platform kurumsal şirketlerin ve devlet kuruluşlarının dijital dönüşüm yolculuğunu hızlandırıyor. Şirket, yeni bütünleşik güvenlik platformuyla birlikte CISO’ların günümüzde kritik olarak ihtiyaç duyduğu birleşik, bulut tabanlı güvenlik çözümlerini kurulumlara uygun bir dağıtım modeliyle sunuyor. 

Yeni platformdaki ilk çözüm olan Forcepoint Dinamik Sınır Koruma (Dynamic Edge Protection), kurumların ağ ve güvenlik mimarilerini kusursuz bağlantı olanaklarıyla dönüştürmesini ve dağıtık uygulama ve ağ ortamları ile bulutun tüm avantajlarından yararlanmasını sağlıyor. Bütünleşik güvenlik platformunun entegrasyon özelliklerinden faydalanan Forcepoint yeni teknoloji iş ortağı ekosistemine stratejik yatırımlar yaptığını da duyurdu. Bu iş ortaklıklarıyla müşterilere, bulut, kimlik, ağ ve uç nokta da dahil olmak üzere mevcut güvenlik altyapılarını Forcepoint’in riske uyarlanabilir korumasıyla genişleten entegre çözümler sunulacak. 

Haberin Devamı

Bugün yapılan duyuru şirketin, global BT sistemlerinde kritik veriler ve fikri mülkiyetlerle etkileşime geçen kullanıcıların davranışlarını anlama yoluna giderek temel siber güvenlik yaklaşımını değiştirme kararlılığında bir sonraki aşamayı temsil ediyor. Böylece müşteriler, kişilerin dijital faaliyetlerinin kuruma oluşturduğu riske göre uygulanan dinamik bire bir güvenlik kontrollerinden yararlanabiliyor. Bu şekilde güvenlik operasyonları daha etkili ve verimli hale geliyor. Yeni bütünleşik güvenlik platformuyla birlikte CISO’lar şimdi tek noktadan tüm güvenlik sistemi için politika belirleyip uygulayabiliyor ve bunu takip edebiliyor. Böylece yönetim noktası ürünlerindeki açıklar ve fazlalıklar ortadan kalkıyor. 

“Mobil cihazlar ve bulut çağına özel olarak geliştirilen davranış temelli siber güvenlik yaklaşımı sayesinde kurumlar, yalnızca altyapıyı korumaya odaklı eski çözümlere kıyasla riskleri daha hızlı tespit edip, daha hızlı müdahalede bulunabiliyor.” diyen Forcepoint CEO’su Matt Moynahan sözlerini şöyle sürdürdü: “Forcepoint’in insan merkezli güvenlik yaklaşımı ile müşterilerimiz çalışanlarını ve kritik verilerini en gelişmiş saldırılara karşı koruyabiliyor, işlerini en verimli ve esnek şekilde halledebiliyor.” 

Haberin Devamı

Forcepoint Bütünleşik Güvenlik Platformu

CISO’lar çok geniş bir teknoloji ağı ile uğraşmak zorunda kalıyor. Bu da ağ güvenliği için merkezi bir yönetim sistemine ihtiyaç doğuruyor. IDC Güvenlik Ürünleri Araştırma Direktörü Chris Kissel, “Müşteriler en yeni tehditlere yanıt vermenin yanı sıra tüm ortamlarda yönetilebilen ve basit platform yaklaşımları sunan markalara yönelmeye devam ediyor. Birden fazla bulut ortamında dinamik bir güvenlik çözümü sunan markalar başarıya ulaşıyor.” dedi.  

Forcepoint Dinamik Sınır Koruma (Dynamic Edge Protection)

Yeni Bütünleşik Güvenlik Platformu’nu bir dizi yeni bulut tabanlı çözüm sunmak için kullanacağını duyuran Forcepoint, platform üzerindeki ilk çözüm olan Forcepoint Dinamik Sınır Koruma ile buluta geçiş için kurumsal ağların modernizasyonunu destekleyen entegre bir ağ güvenliği çözümü sunacak. Forcepoint’in kurumsal seviyede teknolojilerini kullanan bulut öncelikli ve hibrite hazır hizmetler barındıran çözüm, SD-WAN bağlantısı için bütünleşik özellikler, Web ve Bulut için güvenliğe sahip yeni nesil hizmet şeklinde güvenlik duvarı sunuyor. 

Haberin Devamı

Dinamik Sınır Koruma, bütünleşik güvenlik platformu üzerinden çalışanların bulunduğu her yerde, yerinde güncelleme yapma veya yeniden kurulum gerektirmeyen davranış odaklı ve riske uyarlanabilir güvenlik çözümlerini kullanacak. 

Perakende sektörü firmalar, finansal kuruluşlar ve kamu sektörü gibi büyük ağ altyapıları Forcepoint Dinamik Sınır Koruma çözümünü kullanarak çok sayıda uç noktayı güvenli ve yönetilebilir bir şekilde bağlayarak maliyetleri ve karmaşıklığı azaltabiliyor. Çözüm, her noktadaki farklı donanım araçlarının yerini bulut üzerinden sunulan davranış odaklı güvenlik hizmetleriyle değiştirebiliyor. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!