Kullan-At notebook'lar

Güncelleme Tarihi:

Kullan-At notebooklar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2009 10:26

Upgrade ile uğraşmayı tarihe karıştırabilecek çok ilginç bir fikir: Kullan-at bilgisayarlar...

Haberin Devamı

Mühendisler, çevreyle dost elektronik cihazlar tasarlayabilmek için fazla mesai yapıyorlar. Son takıntıları ise, dönüştürülebilir kağıttan imal edilmiş diz üstü bilgisayarlar!

Moore'un Kanunu'na göre işlemci hızının her 18 ayda bir, ikiye katlanması bekleniyor. Bu durumda her 18 ayda bir, eski donanımlar çöpe gidiyor. Geri dönüşüm şart ve iyi bir fikir.

OLED ekranların gelişmesi; yüksek çözünürlük ve daha fazla ışık sunmaya başlamalarına paralel olarak, fiyatları da düşüyor. 'Elektronik mürekkep' ile çalışan katlanabilir ekranlara kavuşmamıza az bir zaman kaldığını öne süren mühendisler, sert plastik -veya Apple'ın kullandığıTitanyum- yerine kartondan bir kasada çalışan, 'elektrik ileten' dönüştürülebilir devrelere sahip bilgisayarlar için kullan-at fotoğraf makineleri ve cep telefonları örnek gösteriliyor. Eğer sık seyahat ediyor; sisteminizi de yıllık olarak güncelliyorsanız, bu tür bir teklif size de çekici gelebilir!

Haberin Devamı

Elbette böyle kullan-at bir bilgisayarın karlı olması için üretim maliyetlerinin inanılmaz düşük seviyeye indirilmesi gerekiyor. Hindistan'da '10 dolarlık notebook'projesi üzerinde çalışmaların sürdüğü düşünülürse, bu mümkün.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!