Kuantum bilgisayarlar normal PC'den yavaş mı

Güncelleme Tarihi:

Kuantum bilgisayarlar normal PCden yavaş mı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2014 06:37

Kuantum bilgisayarlar, problemleri çözmekte, evdeki PC'lerimizden daha mı yavaş?

Haberin Devamı

Dünyanın ilk ticari Kuantum bilgisayarları geçtiğimiz aylarda Google tarafından satın alınmıştı. Şimdi ise ikinci Kuantum bilgisayar D-Wave 2, 15 milyon dolara Lockheed Martin tarafından satın alınıp Güney Kaliforniya Üniversitesi kampüsüne yerleştirildi.

Kuantum bilgisayarlar normal PC'lerden 3.600 kat daha hızlı işlem yapabiliyor. Ancak bu bilgisayarların bazı alanlarda, normal PC'lerden yavaş kalması herkesi şaşırtıyor. Bilim insanları, Kuantum PC'lerin gerçek hızının, normal bilgisayarlar tarafından çözülmesi zor problemlerde ortaya çıktığı görülüyor. PC'lerin gücünün yetmeyeceği kadar ağır işlemler Kuantum bilgisayarlar tarafından hızla çözülebiliyor. Ancak normal bilgisayarların da çözebileceği küçük hesaplamalarda Kuantum bilgisayarlar yavaş kalıyor zira Kuantum bilgisayarlar hızlanana kadar, deyim yerindeyse, pist bitiyor ve normal bilgisayarlar problemi çoktan çözmüş oluyor.

Haberin Devamı

Önümüzde bizi bekleyen Kuantum bilgisayar çağı için bilmemiz gereken detay bu olsa gerek. Kuantum bilgisayarların hızlı çalışabilmesi için çok büyük işlem gücü gerektiren uygulamalar gerekiyor.


Tarihten en dikkat çekici 9 bilgisayar tasarımı

BAKMADAN GEÇME!