Klavyesi ayrı, ekranı ayrı

Güncelleme Tarihi:

Klavyesi ayrı, ekranı ayrı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2008 07:36

Yeni bir dokunmatik cep telefonu konsepti, ayrılabilen ekran ve klavyesiyle ilginç bir tasarım.

Haberin Devamı

Fujitsu ve DoCoMo, bir süredir farklı bir konsepte sahip olan yeni cep telefonları üzerinde çalışıyorlardı. Nihayet geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan ikilinin yeni telefonu, hem dokunmatik bir ekrana hem de klavyeye sahip. Ancak bu telefonu diğerlerinden ayıran en büyük özelliği arzu edildiği takdirde iki parça halinde kullanılabilmesi!

Klavyesi ve ekranı ayrı ayrı kullanılabilen bu telefonda, klavye ve ekranla gerçekleştirilen işlemler de farklılık gösteriyor. Video ve diğer multimedya uygulamaların kullanılmasına izin veren dokunmatik ekran modülünün yanında, 3G bağlantısı gibi daha sofistike ayarlarlar da telefonun klavyesi üzerinden gerçekleştiriliyor.

Ekran modülüne Bluetooth aracılığıyla bağlanan, dokunmatik bir yapıya sahip olan ve istenildiğinde mıknatısları aracılığıyla tekrar telefonun ekranıyla bütünleşebilen klavye, cep telefonunda bulunan daha farklı fonksiyonların kontrol edilebilmesine de olanak tanıyor.

Haberin Devamı

Kullanıcıların Fujitsu ve DoCoMo'nun geliştirdiği bu farklı konsepte sahip cep telefonunu nasıl karşılayacağı ise şimdiden merak konusu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLiR: İLGİNÇ TASARIMLARI İLE GELECEĞİN CEP TELEFONLARI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!