Kitap okumaya artık vaktiniz olacak!

Güncelleme Tarihi:

Kitap okumaya artık vaktiniz olacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2017 11:16

'Kitap okumaya fırsatım yok' diyen beyaz yakalılara hitap eden Beyaz Yaka Kitap Kulübü, birçoğumuzun ihmal ettiği kitap okuma alışkanlığını kazandırmayı hedefliyor. Gördüğü ilginin ardından e-ticaret sitesine dönüşen platform yılda size en az 52 kitap okutacak!

Haberin Devamı

2016 Aralık ayının sonunda, beyaz yakalı çalışanların birbirlerini motive ederek daha fazla kitap okumasını sağlama amacı ile kurulan Beyaz Yaka Kitap Kulübü, komünitesinden gelen istekleri hızlıca uygulayarak ortaya bir sosyal girişim modeli çıkardı. 

‘Kitap okumaya zamanım yok’ diyen kişileri motive etmeye çalışan, onlara her hafta bir profesyonel gelişim kitabı öneren platform, takipçilerinden aldığı geri bildirimler sonrasında kendi içinde bir e-ticaret sitesi doğurdu. 

Okuyucuların aylık abone olduğu kulüpte, abonelere her ay 4 kitap (3 ayda bir defa olmak üzere 5 kitap) yılda 52 kitap gönderiliyor. Kulüp yayınevleri ile direkt çalıştığı için kitapları %50’ye varan indirimlerle alıyor ve okuyuculara aylık abonelik bedeli ile her ay gönderiyor. Kulüpte kitaplar için gönderim ücreti de alınmıyor. 

Haberin Devamı

Kulübün sosyal medya kanallarında paylaşılan içerikler sayesinde okuyucular günlük 20-40 dakikalık okumalar yapmaları için motive edilmeye çalışılıyor. Özenle seçilmiş olan kitapların okuması kolay ve zevkli kitaplar olması da okuyucuların kitapları daha kolay okumasını sağlıyor. 

Internet sektöründe daha önce yaptığı girişimlerle tanınan Fatih Güner’in hayata geçirdiği Beyaz Yaka Kitap Kulübü, Nisan ayından itibaren başarıları ile toplumca tanınan iş insanlarına, başarılı girişimcilere ve sektörel başarısı yüksek insanlara küratörlük yaptırmayı planlıyor. Seçilecek olan kitapların başarılı iş insanları tarafından seçilmesinin okuyucuları daha da motive edeceğine inanıyor. 

İlk gününde 60 aboneye ulaşan kulübün ilk hafta hedefi 200, ilk 3 ayda ise 1000 aboneye ulaşmasını istediğini belirten Fatih Güner: ‘Toplumda her geçen gün artan bir kitap okuma isteğini olduğunu düşünüyorum, evde sosyalleşmenin yükselen bir trend haline geldiği bu zamanlarda birçok insanın kitaplara da yöneldiğini fark ettim. Ancak herkesin bir motivasyona da ihtiyacı var. Kulübü bu yüzden kurdum, öncelikle kitaplara erişimi maddi olarak daha uygun bir fiyatlı hale getirirken, komünite dinamiği ile birbirimizi motive edelim istiyorum’ dedi. 

Haberin Devamı

Beyaz Yaka Kitap Kulübü’ne katılmak için sadece abone olmak da gerekmiyor, kulübün sosyal medya kanalları 1 Şubat itibariyle gün içinde yüksek frekanslı içerikler paylaşarak kitapların içinden önemli pasajları da takipçileriyle buluşturuyor olacak. Kim gün içinde 5 saniyede yeni bir bilgi öğrenmek istemez ki?

Platforma beyazyakakitapkulubu.com üzerinden erişilebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!