GeriTeknoloji Facebook hesabı olanlar tehlikede!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Facebook hesabı olanlar tehlikede!

Facebook hesabı olanlar tehlikede!

Dünya devi Facebook, geçtiğimiz hafta 30 milyondan fazla kullanıcıya ait kişisel bilgilerin hackerlar tarafından ulaşılabildiğini açıkladı. Güvenlik riskiyle karşı karşıya kalan kullanıcılar ise Facebook dahil sosyal medya hesaplarını kapatma yoluna gidiyor. Peki bu hesaplar en kolay nasıl kapatılır? İşte yolu...

Facebook, geçtiğimiz hafta 30 milyondan fazla kullanıcıya ait hassas kişisel bilgilerin hackerlar tarafından erişilebildiğini duyurmuştu. Bu gelişmeden dolayı birçok kullanıcı hesaplarını silmeyi tercih etti. Ancak Facebook internet üzerinde kişisel verilerin bulunduğu tek site değil elbette. Facebook tarafından korunmakta olan şanslı kullanıcılardan olsanız dahi Instagram, Google, Twitter gibi kanalları da kullanmadan yapamıyoruz.

Hassas içeriklerinizi koruyabilmeniz için en etkili yöntem, bilgilerinizi tamamen internetten yok etmek. Eğer kişisel bilgileriniz için endişeleniyorsanız, sizin için en etkili yol hesabınızı silmek.

İşte hesaplarınızı web sitelerinden ve uygulamalardan silmenin yolları:

Facebook

Facebook hesabı olanlar tehlikede


Hesabınızı silerek, Facebook'ta paylaştığınız bütün verileri -fotoğraflar,profil bilgileri,durum güncellemeleri- sonsuza kadar ortadan kaldırmış olursunuz. Facebook Messenger'dan gönderilen mesajlar bunun dışında elbette.

Bu işlemin ardından hesabınız 30 gün sonra tamamen silinmiş olacak. Facebook bu fırsatı kullanıcılarının fikir değiştirmeleri durumunda yeniden etkinleştirebilmeleri için veriyor. 

Eğer Facebook üzerindeki bütün bilgilerinizin silinmesini istemiyorsanız, Facebook size bütün bilgilerinizin kopyasını indirebileceğiniz bir seçenek sunuyor. Ancak bu talebinizi hesabınızı silmeden önce bildirmeniz gerekiyor.

Twitter

 

Facebook hesabı olanlar tehlikede

Twitter, Facebook'ta olduğu gibi kullanıcılarının hesaplarını silme taleplerini 30 günlük bir süreç içinde gerçekleştiriyor. Önce hesabınız devre dışı bırakılıyor, daha sonra tüm bilgilerinizin silinmesi için bir aylık bir süreç gerekiyor.

Ayarlar sayfasındaki ''hesap'' bölümünden devre dışı bırakma seçeneğine ulaşabilirsiniz. Facebook gibi hesabınızı tamamen silmeden önce tüm verilerinizi indirebilirsiniz.

Snapchat

Facebook hesabı olanlar tehlikede

Snapchat mobil bir uygulama olmasına karşın hesabınızı silmek için Snapchat'in web sitesini ziyaret etmeniz gerekiyor. Unutmayın, uygulamayı telefonunuzdan silmekle bilgilerinizin silinmesi söz konusu değil!

Snapchat önce hesabınızı devre dışı bırakacak, 30 günlük bir sürenin sonunda eğer hala fikriniz değişmemiş ise hesabınız kalıcı olarak silinmiş olacak. Bununla beraber Facebook ve Twitter'da olduğu gibi verilerin yedeğini alma olanağı da sağlanıyor.

Instagram

Facebook hesabı olanlar tehlikede

Instagram da mobil ağırlıklı kullanılan bir uygulama olmasına rağmen, hesap kapatma işlemini web sitesi üzerinden gerçekleştirebiliyorsunuz. Öncelikle hesabınıza giriş yapmanız ve kapatma işleminden önce tekrar şifreniz ile onay vermeniz gerekiyor.

WhatsApp 

 

Facebook hesabı olanlar tehlikede

 WhatsApp, diğer sosyal medya uygulamalarının aksine mobil uygulamadan devre dışı bırakılabiliyor. Ayarlardan hesap bölümüne geçilerek telefon numarası kodlanır ve kolayca hesap devre dışı bırakılır.

Google

Facebook hesabı olanlar tehlikede

Google diğer internet sitelerine göre daha fazla özel kişisel bilgi içerir - e-posta,arama,dökümanlar ve daha bir çok şey-. Google+ güvenlik ihlali yaşadığında birinin Google hesabınıza erişimin kolay olması endişe verici.

Google hesabınızı silmenin en kolay yolu Google hesap ana sayfasını ziyaret edip hesap tercihlerine gitmek. Sayfanın en altına indiğinizde ''Hesabı ve verileri sil''  başlıklı seçenek ile karşılaşacaksınız. Tıkladığınızda isteğinize göre faydalanmak istemediğiniz hesapları devre dışı bırakabilirsiniz.

''Google hesabını ve verileri sil'' yazısına tıkladığınızda başka bir sayfaya yönlendirilirsiniz. Bu sayfada Google hesabınızda silinecek olan hesaplar ve servisler görüntülenir. Hesabınızı silmeden önce verilerinizi indirme seçeneğiniz vardır.


Yorumları Göster
Yorumları Gizle