Kindle satış rakamları internete sızdı!

Güncelleme Tarihi:

Kindle satış rakamları internete sızdı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2011 09:58

Amazon Kindle’ın internete sızdırılan satış rakamları rakiplerini korkuttu.

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük online satış sitesi olan Amazon.com’un geçtiğimiz hafta içinde piyasaya sürdüğü tablet bilgisayar Kindle Fire, tüketiciler tarafından çok büyük bir ilgiyle karşılandı.

Cult of Android sitesinin verdiği bilgiye göre, saatte iki bin adet satılan Kindle Fire, her gün 50 bin satış rakamına ulaşıyor. Amazon.com’un envanter bilgilerine ulaştığını iddia eden siteye göre, şirket talebi karşılayabilmek için Kindle Fire’ın piyasaya sürülmeden önce hazırlanan ön siparişlerini bile sattı.

Culf of Android tarafından verilen bilgilerin doğru olması halinde, Amazon’un yakaladığı satış hızını devam ettirmesi, 15 Kasım’a kadar 2,5 milyon adet Kindle Fire satılacağı anlamına geliyor. Böylece, Amazon aynı süre içinde iPad ve iPad2 satışlarında elde edilen rakamları da geride bırakmış olacak.

Sadece 199 dolar olduğu düşünüldüğünde, analistler satış grafiğinin saşırtıcı olmadığını belirtiyor. Dahası, tüketiciler fiyatı nedeniyle Kindle Fire’ın diğer tablet bilgisayarlar gibi sunamadığı bazı özellikleri de görmezden gelmeyi tercih ediyor. Bunlardan iki tanesi iPad’lerde bulunan 3G ve bilgisayarın ön yüzündeki kamera.
Analistler, bu grafikle devam etmesi halinde film, müzik ve diğer e-ticaret ürünleriyle gelirini elde eden Amazon’un donanım alanına da iyi bir giriş yapabileceğini düşünüyor.

AKILLI TELEFON YOLUNDA KİLOMETRE TAŞLARI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!