Kimyacılar bir araya geldi

Güncelleme Tarihi:

Kimyacılar bir araya geldi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2012 10:40

“Kimyevi Maddeler ve Mamulleri Sektöründe 2. Ar-Ge Proje Pazarı Etkinliği” Dış Ticaret Kompleksi'nde düzenlendi.

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) ve Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (AKİB) işbirliği ile yapılan, “Kimyevi Maddeler ve Mamulleri Sektöründe 2. Ar-Ge Proje Pazarı Etkinliği” Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) desteği ile bu yıl Azerbaycan ve ABD'den katılan bilim adamlarının projeleri ile uluslararası yapıya kavuştu.

İKMİB'den yapılan açıklamada, kimya sektörünün 2023 yılındaki 50 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmak için katma değerli üretime odaklandığı bildirildi. Katma değerli üretimde Ar-Ge ve inovasyonun önemine inanan kimyacılar, geçen yıl hayata geçirdikleri Ar-Ge Proje Pazarı'nın ikincisini gerçekleştirdi. Türkiye ve yurt dışındaki prestijli üniversitelerden araştırmacıların geliştirdiği, mavi midyeden üretilen yapıştırıcı, atık tavuk tüylerinden elde edilebilecek biyomedikal ürünler, ağrısız mikroiğne, akne önleyici krem, esansiyel koku ile zayıflama, anne sütüne geçebilen bazı ilaç ve toksik maddeleri uzaklaştıran biyofiltreler gibi 100'e yakın projenin kimya ihracatını artırması bekleniyor.

İlaç ve Eczacılık Ürünleri, Boyalar ve Yapıştırıcılar, Plastik ve Kauçuk, Kozmetik, Sabun ve Temizlik Ürünleri ile diğer olmak üzere 5 farklı kategorideki projeler, İstanbul Dış Ticaret Kompleksi'nde sergilenerek sanayicilerle buluşturuldu. “Ödül Seçici Kurulu” tarafından değerlendirilen projeler arasından her kategoride ilk üçe girenler belirlendi ve ödülleri düzenlenen törenle verildi. Değerlendirme sonucunda her bir kategorideki ilk üçe giren projeler; sırasıyla 3 bin TL, 5 bin TL ve 8 bin TL ile ödüllendirildi. Ayrıca kategori birincileri arasından seçilen bir proje de 12 bin TL'lik özel ödülü almaya hak kazandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!