Kaspersky'den hassas çözüm

Güncelleme Tarihi:

Kasperskyden hassas çözüm
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2010 10:29

Kaspersky Lab, yanlış alarmlara savaş açtı! İşte Kaspersky'den sinir bozucu hataların çözümü...

Haberin Devamı

Güvenlik içerik yönetim çözümlerinin yazılım şirketi Kaspersky Lab, ABD'de yaptığı bir anlaşmayla yanlış virüs alarmlarını aza indiren patentin sahibi oldu. Söz konusu gelişmiş teknoloji, tehlikesi olmadığı halde kırmızı alarm veren tüm uygulamaları önce güvenlik sisteminde otomatik olarak tarayıp anında düzeltmeyi içeriyor.

Kaspersky Lab'in yenilikçi patenti, ABD Patent Bürosu tarafından 7 640 589 numarasıyla kaydedildi. Patentli sistem, otomatik olarak anti virus veri tabanında yanlış alarma yol açan hataları düzeltiyor. Bu hataları kontrol listeleriyle karşılaştırarak programlardaki bilgi, URL adresleri veya kullanıcının bilgisayarında fark edilen diğer unsurları doğrudan anti virüs sağlayıcısına iletiliyor. Herhangi bir uyuşmazlık varsa sistem nesnenin tehlike durumunu hesaplıyor. Çeşitli kriterlere göre yapılan hesaplama sonunda, programın güvenli olduğu ortaya çıkarsa anti virüs veri tabanındaki gerekli düzeltmeler anında yapılıyor. Kaspersky Lab'in patentli sisteminin diğer bir artısı ise yanlış alarmı aza indirirken, kötü niyetli program algılama hassasiyetini etkilememesi...

Haberin Devamı

Kullanıcılar için güvenli adresler listesinin sürekli güncellenmesi çok önemli bir unsur. Bu yüzden, söz konusu sistem; içinde tehlikeli program olup olmadığını kontrol etmek için güvenli adresler listesini de otomatik olarak güncelliyor.

Patent uygulamasının sahipleri olan Yuri Mashevsky, Yuri Namestnikov, Nikolay Denishchenko, Pavel Zelensky, Igor Chekunov ve Andrey Efremov Kaspersky Lab'de uzman olarak görev yapıyor.

Kaspersky Lab uzmanlarının geliştirdiği inovatif teknoloji yazılım programlarının bununla sınırlı olmadığı, şirket uzmanları tarafından bilgi güvenliği alanına yönelik olarak geliştirilmiş 50'yi aşkın inovatif patentin Amerika, Rusya, Çin ve Avrupa'da ilgili kurumlardan onay için beklemekte olduğu belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!