Kapsamlı bir inceleme: SanDisk Extreme Portable SSD

Güncelleme Tarihi:

Kapsamlı bir inceleme: SanDisk Extreme Portable SSD
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2019 14:08

Eski sabit diskleri bir kenara bırakma vakti geldi de geçiyor bile. Gün geçtikçe popüler bir hale gelen SSD'ler hızla yaygınlaşırken, Sandisk'in ürettiği Extreme Portable SSD ürün yelpazesi dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Kullanıcılar için verilerini depolamak her zaman önceliklidir; ancak zaman geçtikçe yedekleme opsiyonları da değişti. Kullanıcılar yıllar yıllar önce diskete verilerini yedeklerken aşama aşama bu medyalar değişti. CD, DVD ve hatta Blu-ray derken USB hafızalar daha yoğun kullanılır oldu. Ve tabii daha büyük depolama kapasitesi sunan harici sabit diskler uzun yıllar işimizi gördü. Ancak SSD teknolojisi, sabit diski pek çok açıdan elemine etmeyi başardığından kullanıcılar tarafından da kabul gören bir teknoloji oldu.

Veri depolama konusunda dünyanın önde gelen üreticilerinden biri olan Sandisk, tam bu noktada 250 GB, 500 GB ve 1 TB depolama kapasitesine sahip taşınabilir SSD'leriyle dikkatleri üzerine çekiyor. 550 MB / saniyeye varan okuma hızlarına ulaşan ürün, hemen her cihazla da uyumlu çalışıyor. Windows ve Mac sistemlerle kolayca bağlantı kuran ürün, USB Type-C veya USB-A arayüzünü de destekliyor. 

Kapsamlı bir inceleme: SanDisk Extreme Portable SSD


Gelelim boyutuna... Ürünün belki de en önemli noktalarından biri bu. SanDisk, özellikle bu ürünün taşınabilir olmasına özen gösterdiği için ürün oldukça hafif bir yapıya sahip. 'Kredi kartından çok da ağır değil' desek yanlış bir ifade olmaz sanırız. Ebat itibarıyla da bir telefondan daha küçük...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!