Kapsamlı bir inceleme: ASUS ZenBook Pro 15

Güncelleme Tarihi:

Kapsamlı bir inceleme: ASUS ZenBook Pro 15
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2019 09:48

Asus Zenbook Pro 15 işini sürekli yanında taşımak isteyen ve dizüstü bilgisayarından yüksek verimlilik arayanlara özel bir dizüstü bilgisayar. İnce ve hafif tasarımıyla dikkat çeken ürünü yakından inceledik.

Haberin Devamı

Ofis işi yapanlar için mobilite gün geçtikçe daha önemli bir hale geliyor. Çalışmalarınıza her an her yerden ulaşabilmek ve devam ettirebilmek hem zaman hem de verimlilik açısından bir hayli önemli. İnceleme konuğumuz ASUS’un ZenBook Pro 15 modeli, işini her daim yanında taşıyan ve çalışmaları performans  öncelikli olan kullanıcıların dikkatini çekebilir.

Yekpare alüminyumdan üretilmiş sağlam bir kasaya sahip olan ZenBook Pro 15, 1,89 kg ağırlığı ile ortalama bir noktada duruyor. Taşımak için uygun bir ağırlığa sahip olan dizüstü bilgisayarın bir de adaptörü olduğunun altını çizmeliyim. Boyut olarak 36,5 x 24,1 cm en boy oranına sahip olan ZenBook Pro 15 1,89 cm inceliğiyle dikkat çekiyor. Şayet aradığınız tamamen hafifliğe odaklanmış bir modelse, ZenBook S’e göz atabilirsiniz. Nitekim iş gücü sağlaması açısından harici bir ekran kartına sahip olduğu için, bu boyutlar ve ağırlık ZenBook Pro 15 için son derece ideal kabul edilebilir. 

Haberin Devamı

ZenBook Pro 15  yeni nesil Intel Core i5, i7 ve i9 işlemcili, HD veya 4K ekran çözünürlük sunan farklı konfigürasyonları mevcut. Benim elimdeki i7 işlemcili Full HD çözünürlükte 15,6” bir ekrana sahip. 7,3 mm inceliğindeki çerçeveleriyle ekran daha geniş bir görüntüleme sunuyor. Benim için ekranı daha da çekici kılan, Pantone onayına sahip olması. Kısaca bahsetmek gerekirse Pantone, ekranda gördüğünüz renklerin ayarını profesyonel seviyede tutarlılığa sahip renklerle yapılmasını sağlayan bir panel. Böylece üzerinde çalıştığınız renkler ve aldığınız çıktılar arasında bir renk dengesi sağlıyor. Pantone onaylı ekranı, ZenBook Pro 15’de renklerin daha canlı ve doğal gözükmesine imkân tanımış. Ekranın sahip olduğu bu özellik Photoshop, After Effects veya Premiere Pro gibi programlarda görüntü işleyen kullanıcılara fazladan bir renk ayarı gerektirmeksizin, geniş renk gamı desteğiyle en doğru renkleri sunuyor.

Kapsamlı bir inceleme: ASUS ZenBook Pro 15

Haberin Devamı

Dizüstü Bilgisayarınızda İkinci Ekrana Merhaba Deyin: ScreenPad

ZenBook Pro 15’in en dikkat çekici yeniliği her dizüstü bilgisayarda bulunan Touchpad kısmının yerini alan dokunmatik ekran. ScreenPad isimli 5,5” boyutunda ve Full HD çözünürlüğe sahip olan bu yenilik, dizüstü bilgisayarınızın ikinci ekranı olarak elinizin altına işlevsel pek çok farklı yetenek getirmiş. MacBook Pro’larda sunulan TouchBar’a bir cevap olan ScreenPad kullanıcının çalışma isteğine göre farklı modlarda kullanılabiliyor. İsterseniz sadece Touchpad olarak kullanın, isterseniz uzatılmış 2. ekran olarak çalışma pencerelerinizi buraya taşıyın veya ScreenPad modunda kendine has uygulamaları çalıştırın. Windows mağazasından ScreenPad için geliştirilmiş Microsoft Office, Spotify, hesap makinesi gibi uygulamalar mevcut. Örneğin dizüstü bilgisayarların süregelen sıkıntılarından birisi olan nümerik klavye eksikliğine hesap makinesine dönüşebilen ScreenPad ekranıyla verimli bir çözüm üretilmiş. Ana ekranda çalışmanız devam ederken ScreenPad ekranında müziğinizi ayarlayabilir veya takviminizi düzenleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Klavye tasarımında tuşların geniş aralıklara sahip olması yazım işini kolaylaştırıyor. Ayrıca tuşlar alttan aydınlatmalı 3 farklı renk paletine sahip. Burada kullanıcıları belki rahatsız edebilecek detay, yön tuşlarının boyutları sebebiyle bazen yanlış tuşa basmanıza sebebiyet verebilecek olması.

ZenBook Pro 15’e bir de parmak okuyucu eklenmiş durumda. Şifre yazmak veya hatırlamakla vakit kaybetmeden işlevsel ve basit bir parmak okuma işlemiyle kaldığınız yerden işinize geri dönebiliyorsunuz.

Özellikle grafik, video, fotoğraf işleyen profesyonellere odaklanmış bir donanım var karşımızda. Güçlü harici ekran kartı, ZenBook Pro 15’in basit yazım işlerinden çok daha fazlasını sunmak için tasarlandığının bir belirtisi. 6 çekirdekli 8. Nesil Intel Core i7 işlemci, 16 GB DDR4 bellek ve Nvidia GeForce GTX 1050 ekran kartı bir araya geldiğinde “video da kurgularım, resim de düzenlerim, oyun da oynatırım.” diyor ZenBooK Pro 15. Elbette oyun performansı olarak oyunculara özgü  Asus ROG serisi dizüstü bilgisayar modelleriyle kıyaslamak doğru olmaz. Ancak yaptığım testlerde orta ayarlarda bir oyunda kabul edilebilir performanslarda oyun keyfi sürdüğümü belirteyim.

Haberin Devamı

Bu noktada esas odağımız, iş performansına geri dönmek istiyorum. 512 GB SSD ile donatılan ZenBook Pro 15, veri alışverişini hızlandırmak için 2 adet Thunderbolt 3 portu eklemiş. Video, fotoğraf veya benzeri grafik çalışmalarını hızlı aktarmak isteyen kullanıcılar için zaman kazandıran özellikler olan Thunderbolt 3 portları yanı sıra 2 adet USB 3.1 ve microSD kart okuyucu ZenBook Pro 15’in veri aktarımında sahip olduğu diğer seçenekler. Ancak burada microSD kart okuyucu yerine standart bir SD kart okuyucu görmek beni çok daha mutlu ederdi.

ASUS daha önceki dizüstü bilgisayarı modellerinde olduğu gibi ses sitemleri konusunda Harman Kardon’la çalışmış. Bu çalışmanın meyvesi olarak böylesi ince bir kasadan beklenmeyecek bir ses performansı almak mümkün.

Haberin Devamı

ZenBook Pro 15’in batarya ömrü kullanım şekline göre değişkenlik gösteriyor. Hele ki donanımın böyle “her şeyi yapabilirim.” dedirten teknik özellikleri varsa! İnternette gezinmek ve Office dosyaları üzerinde çalışmak isterseniz takriben 5 saatlik bir batarya ömrü sizi bekliyor. Oyun oynamak veya video düzenlemek isterseniz, bu süre haliyle düşecektir. Ancak 50 dakikada %60 oranında şarj olabilen ZenBook Pro 15 kısa sürede ringe geri dönüyor diyebiliriz.

Asus ZenBook Pro 15, performans arayan ofis işleri için biçilmiş kaftan. Uzun yıllar dayanıklılığını koruyacak yekpare alüminyum kasası, ince çerçeveli Pantone onaylı ekranı, yenilikçi ve gerçekten işlevsel yetenekler sağlayan ScreenPad’i ve Thunderbolt çıkışlarıyla öne çıkan bir dizüstü bilgisayar var karşımızda. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!