Kapsamlı bir inceleme: Alcatel A3

Güncelleme Tarihi:

Kapsamlı bir inceleme: Alcatel A3
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2017 15:08

Alcatel A3 Türkiye'de satışa çıkalı epey bir süre oldu. Son zamanlarda düşük ve orta seviye telefonlarıyla dikkat çeken ve kullanıcılardan ilgi gören Alcatel'in bu yeni oyuncağı bakın hangi özelliklerle geliyor?

Haberin Devamı

Alcatel A3, her ne kadar orta seviye bir telefon olsa da sunduğu bazı özellikler var ki gerçekten de kullanıcıları tatmin edecek cinsten. A3,  özel olarak ayarlanabilen parmak izi sensörü ve tüm hassas verilerinizi korumak için hayata geçirilen özel modu ile dikkat çekiyor. Ayrıca A3’ün ön flaşı sayesinde karanlıkta bile her zaman parlak ve mükemmel fotoğraflar çekebilme şansınız var ki bu pek çoğumuzun yaşadığı büyük bir sorundu; bu anlamda Alcatel'in bu özelliği sunması oldukça önemli. Ayrıca yine yüz Maskesi canlı filtreleme özelliğiyle fotoğraflarınızda eğlenceli ve çılgın yanınızı ortaya çıkarabilirsiniz.

A3, yalnızca telefonun kilidini açmak için parmak izinizi tanımakla yetinmiyor, ayrıca her biri sizin seçtiğiniz bir uygulamayı başlatacak beş parmak izine kadar özelleştirilebiliyor. Üstelik hepsi bu kadar da değil! A3'ün parmak izi sensörüyle, fotoğraf çekmek artık çok kolay. Alcatel A3 ile yalnızca bir parmak dokunuşunuzla fotoğraflar çekebilirsiniz.

Kapsamlı bir inceleme: Alcatel A3

Haberin Devamı

Uygun fiyatının yanı sıra dikkat çeken diğer noktaları da var elbette. Bunlar arasında NFC desteği ve parmak izi sensörü gibi özelliklerinin bulunması önemli. Ayrıca telefonun tasarımı da bir hayli hoş doğrusu. Elimizde beyaz renkli modeliyle yer alan Alcatel A3, yalnızca 135 gram ağırlığında olmasıyla da hafif telefonlardan biri oluyor. Telefonun kalınlığı ise 8.6 mm.

Metalik bir çerçeve etrafında şekillenen plastik gövdeden oluşan Alcatel A3, üst kenarında kulaklık girişi, alt tarafta microUSB yuvası, sağ tarafta da ses ve güç butonlarını bulunduruyor. Güç butonunun deseninin farklı olması, ses butonundan ayrılması açısından önemli bir detay; amiral seviyesi telefonlarda gördüğümüz bu detayı atlamamak lazım.

Alcatel A3'ün arka kapağını açabiliyorsunuz, fakat bataryayı değiştirmek mümkün değil. SIM kart slotu ile microSD kart yuvası da kapağın altında bulunuyor.

Haberin Devamı

Alcatel A3, Android 6.0 işletim sistemiyle geliyor. Açıkçası artık eski bir işletim sistemi olduğunu söylemek gerek. Android 7.0 alması gerekli. Bu konuda Alcatel'in gereğini yapacağını düşünüyoruz. Telefon Android güvenlik yamalarını almaya ise devam ediyor.

Kapsamlı bir inceleme: Alcatel A3

Arabirim kullanımı kolay, akıcılığı ise iyi seviyede. Ancak bu akıcılık aynı anda kullanığınız uygulama sayısına bağlı olarak değişiklik gösterecek zira telefonda 1.5 GB RAM yer alıyor. Bu anlamda Alcatel A3, uygulamaya boğacağınız bir telefon olmayacak. İşlevsel kullanım için sürekli RAM boşaltımı yapmalı, arkada açık olan pencereleri kapatmayı unutmamalısınız. Bunun için de telefonda yüklü gelen Phone Guard yazılımı sürekli elinizin altında olsun diyebiliriz. Aksi halde, telefonun kullanımı bir hayli ağırlaşabiliyor, onu söyleyelim. Hatta biz incelerken, Google Play'e dakikalarca giremedik ve Wi-Fi'a bağlanma problemi yaşadık. O nedenle Alcatel A3'ü satın almayı düşünenler, telefonu uygulamalarla doldurmasınlar.

Haberin Devamı

Alcatel A3, 5 inç boyutunda bir ekrana sahip. Bu ekranıyla tek elle rahat kullanılabilen telefon, IPS panelde HD görüntü sağlıyor. Parlaklık oranı kategorisine göre iyi seviyede olduğunu söyleyebileceğimiz ekran, gövdeye oranıyla ise yüzde 68 seviyesinde. Ekranın 294 ppi piksel yoğunluğu sunduğunu da söyleyelim.

Alcatel A3, teknik kadroyla kuşkusuz mütevazı özellikle sunuyor. İşlemci olarak 4 çekirdekli MediaTek MT6737 işlemci bulunduran telefon, 16 GB depolama alanının sahibi. Ancak bu alanın yaklaşık 11 GB'ı kullanılabilir durumda oluyor. Yani telefonda fotoğraflarınızı ve videolarınızı taşımak istiyorsanız, ek olarak microSD kart almanız gerekecek. Burada da 32 GB'a kadar çıkabiliyorsunuz, yani Alcatel A3, 32 GB'a kadar microSD kart desteği gösteriyor.

Haberin Devamı

Alcatel A3, düşük ışık kışulları için LED flaşla güçlendirilmiş, 13 MP lens kamerayla donatılmış bir telefon oluyor. Giriş seviyesinde bulunması sebebiyle bu anlamda yeterli ölçüde olduğunu söyleyebileceğimiz telefonla, takdir edersiniz ki çok çok güzel fotoğraflar yakalamak pek mümkün değil doğrusu. Işık dengesi ve senaryo çok iyi olmalı ki, hoş fotoğraflar çekesiniz.

Cihazın fiyatı ise 899 TL.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!