Kadın oyun geliştiricilere özel Hyper Jam etkinliği başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Kadın oyun geliştiricilere özel Hyper Jam etkinliği başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2020 08:48

Netmarble EMEA ve Women in Games işbirliği ile düzenlenen 2020 yılının ilk Hyper Jam etkinliğini sadece kadın oyun geliştiricilere özel düzenliyor ve tüm amatör ve profesyonel kadın oyun geliştiricilerini 48 saat sürecek bir hyper-casual oyun yaratma maratonuna davet ediyor. 3 – 5 Ocak 2020 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek Hyper Jam’e başvurular başladı.

Haberin Devamı

Netmarble EMEA ve Women in Games tarafından, Pepapp ve Red Bull’un desteğiyle düzenlenen Hyper Jam 2020, sadece kadın oyun geliştiricilerin katılımına açık olarak gerçekleşecek. Yılın ilk Hyper Jam etkinliğinde amatör ve profesyonel kadın oyun geliştiriciler, ekiplerini kurup hyper-casual türünde kendi oyunlarını kodlayacağı 48 saatlik bir maratona davet ediliyor. Netmarble EMEA İstanbul ofisinde gerçekleşecek etkinlik 03 Ocak Cuma günü saat 19.00’da başlayıp 05 Ocak Pazar günü 19.00’a kadar sürecek.

Ekibini kur, oyununu geliştir

Hyper Jam etkinliğinde katılımcılar, öncelikle kendilerini tanıtıp projelerini gerçekleştirecek ekibi kuracak. Ardından verilecek temaya göre ekipler, bu temayla ilgili bir hyper-casual oyun geliştirmeye çalışacak. Hyper-casual oyunlar hızlıca başlatılıp kolayca oynanabilen, basit bir oyun mekanizmasına sahip oyunlar olarak tanımlanıyor. Cuma günü saat 19.00’da başlayacak oyun geliştirme süreci, Pazar günü saat 19.00’da sona erecek. Etkinliğin sonunda ekipler, oyun projelerini diğer katılımcılara ve Netmarble’ın profesyonel mentorlarına sunacak.

Haberin Devamı

Kadın oyun geliştiriciler için fırsat

Netmarble EMEA Yönetim Kurulu Başkanı Barış Özistek, “Hyper Jam etkinliği de Türkiye’nin oyun ekosistemine katkıda bulunacak yeni oyunlar ve oyun geliştiricilerin keşfedilmesi adına çok önemli bir fırsat sunuyor. Yılın ilk Hyper Jam etkinliğini de Women in Games ile işbirliği içinde sadece kadın oyun geliştiricilere açık olarak düzenliyoruz. Kadınların özellikle sektöre katma değer kattığını düşünüyor; yazılım ve oyun dünyasında çok daha fazla rol almalarını biz de Netmarble EMEA olarak teşvik ediyoruz. Bu doğrultuda işe alımlarımızda da kadınlara daha çok şans veriyoruz, çünkü kadınların vizyonuna ve bakış açısına her alanda ihtiyacımız var” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!