İTÜ Robot Olimpiyatları

Güncelleme Tarihi:

İTÜ Robot Olimpiyatları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2008 12:13

İTÜ Kontrol ve Otomasyon Kulübünce düzenlenen “Robot Olimpiyatları” bugün başlıyor.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, olimpiyatların, İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirileceği belirtildi. Geçen yıl ilki yapılan olimpiyatlarda bu yıl, “Mini Sumo”, “Çizgi İzleyen”, “Süpürge”, “Yangın Söndüren”, “Silindir Taşıma”, “Serbest Kategori” ve “Kendini Dengeleyen Robot” başlıklarında 7 kategori bulunacağı kaydedildi.

Açıklamada, Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden 375 projenin katılmasının beklendiği “İTÜRO 08”in, Türkiye'de lise ve üniversite düzeyinde robotik eğitiminin önemini ve verimini sorgulamayı, dünyada olağanüstü hızda gelişme gösteren robotik alanında Türkiye'nin gücünü artırmayı hedeflediğine dikkat çekildi. Hem amatör anlamda robotikle ilgilenenlere hem de profesyonel olarak yeni ve yaratıcı fikirlerle fonksiyonel robotlar yapmak isteyenlere hitap ettiği bildirilen İTÜRO'da, konusunda uzman konuşmacılar tarafından kendini geliştirmek isteyenlere farklı bakış açıları sunan konferansların yer alacağı da vurgulandı.

Robotiğe gönül veren herkese açık olan organizasyonun, eğlenerek öğrenmeyi ilke edinenlere yönelik zengin bir program sunduğu ifade edilen açıklamada, olimpiyatlar sırasında, minyatür sanatçısı Leman Dinçtürk'ün hazırladığı, ilk kontrol mühendisi kabul edilen İslam bilgini El-Cezeri'nin otomatlarından oluşan minyatür sergisi ile Prof. Dr. Oğuz Makal'ın aynı temalı belgeselinin de izlenebileceği dile getirildi.

Açıklamada, olimpiyatlarda dereceye girenlere, bilgisayar, yazıcı, tarayıcı, webcam, video kamera, dijital fotoğraf makinesi, kablosuz modem, mp3 çalar, taşınabilir hard disk gibi çeşitli hediyeler verileceği de belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!