İstenmeyen aramalar nasıl engellenir?

Güncelleme Tarihi:

İstenmeyen aramalar nasıl engellenir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2018 12:33

İstenmeyen numaraları engellemenin yolları sık sık internet üzerinden araştırılıyor. Türkiye’de istenmeyen aramalarda ilk sırayı banka, kredi ve kredi kartı gibi konuları kapsayan finansal hizmetlere yönelik aramalar alıyor. Peki, istenmeyen aramalar nasıl engellenir?

Haberin Devamı

İstenmeyen aramalardan kurtulmanın yolu kullandığınız cihaza göre farklılık göstermektedir. Siz de gün içerisinde çok fazla istemediğiniz kişiler ve firmalar tarafından rahatsız ediliyorsanız aşağıdaki uygulamalardan birini kullanarak aramaları engelleyebilirsiniz. İşte, hem android hem de ios işletim sistemini kullananlar için “istenmeyen aramalar nasıl engellenir?” sorusunun yanıtı

1 - MOBİL İLETİŞİM OPERATÖRLERİ:

İlk çözümlerin başında mobil iletişim operatörlerinden yapacağınız ayarlar bulunuyor. Şirketlerin tanıtım mesajları veya mobil pazarlamayla ilgili olan kısa mesajlarını, kullandığınız mobil iletişim operatörlerinin hesap ayarlarından kapatabilmeniz mümkün. İstenmeyen kısa mesaj ve aramalar belli bir numarada geliyorsa, bunun için operatörlerin sunduğu ekstra paketler var. Aylık ortama 1-2 TL ücretle, kısa mesaj ve aramaların yapıldığı numarayı engelleyerek, sizi rahatsız etmesinin önüne geçebilirsiniz.

Haberin Devamı

2 - İŞLETİM SİSTEMLERİ:

Android: Akıllı telefonları işletim sistemlerinde istenmeyen kısa mesaj ve çağrıları engelleme çözümleri bulunuyor. Android işletim sistemli akıllı telefonlarda ‘Çağrı Geçmişi’ bölümünden Son Aramalar ekranını açın. İstemediğiniz numaranın üzerine dokunarak ‘Çağrı Ayrıntıları’ bölümüne geçin. Açılan sayfada direkt olarak ‘Numara Engelle’ bölümüne tıklamanız halinde artık bu numara size ulaşamayacaktır. Sizi aramamış birini engellemek istiyorsanız, ‘Kişiler’ bölümünde Telefon kısmını açın. Daha sonra sağ üstteki bölümden ‘Ayarlar’a dokunarak açılan bölümden ‘Çağrı Engelleme’ kısmına gelerek istemediğiniz kişiyi ya da numarayı ekleyebilirsiniz.

iOS: ‘Son Aramalar’ bölümünden engellemek istediğiniz numaranın yanındaki bilgi (i) işaretine dokunarak detaylar ekranına gidin. Bu bölümün en altında bulunan ‘Bu Arayanı Engelle’ kısmından basarak numara engelleme işini tamamlayın. Ayrıca sizi daha aramamış birini engellemek istiyorsanız ‘Ayarlar’ bölümüne giderek, ‘Telefon’ kısmından ‘Engellenenler’ basın. ‘Yeni Ekle’ye dokunarak aramasını istemediğiniz numarayı engelleyebilirsiniz.

 

BAKMADAN GEÇME!