İşte iPhone 5'in fiyatı (!)

Güncelleme Tarihi:

İşte iPhone 5in fiyatı ()
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2012 14:38

Apple henüz iPhone 5'i açıklamadı bile. Fakat yeni iPhone için fiyat biçenler ortalıkta cirit atıyor.

Haberin Devamı

Herkes merakla iPhone 5'i beklerken, şaşırtıcı bir haber ortalığı karıştırmaya yetti. Amerika yerine Çin'den gelen habere göre, uzun zamandır beklenen yeni iPhone Çinli bir alışveriş sitesinde,çok sayıda satıcı tarafından ön siparişe açılmış durumda. Taobao isimli sitede ön sipariş almaya başlayan satıcılar, Apple'ın bir sonraki iPhone'unu kullanıcılara ulaştıracaklarını iddia ediyorlar. Fakat Apple'ın henüz cihazın bitmiş halini görücüye bile çıkarmamış olması gerçekten dikkat çekici.

Taobao üzerinden satış yapan satıcıların büyük kısmı, iPhone 5 sahibi olmak isteyenlerden ön sipariş bedeli olarak 160 dolar kaparo istiyor. Bir diğer satıcı ise, iPhone 5 için 1.100 dolar fiyat biçmiş durumda.

Öyle görünüyor ki bu satıcıların Apple ile herhangi bir alakaları yok. chip.com.tr'nin haberine göre henüz açıklanmayan bir cihaz için ön sipariş almaları Çin'de zaten çok can yakan sahtekarların işi olabilir. Eğer ön sipariş için para yataıranlar, hatta 1.100 doları gözden çıkaranlar kaybettikleri para ile kalırlarsa şaşırmamak lazım. Zira benzer durumlar, Çin'de daha önce de pek çok kez yaşanmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!