İşte HTC'nin yeni telefonu One A9

Güncelleme Tarihi:

İşte HTCnin yeni telefonu One A9
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2015 11:42

Telefon devi HTC, yeni akıllı telefonu HTC One A9'u dün akşam saatlerinde tanıttı. İşte cihazın özellikleri ve beklenen fiyatı...

Haberin Devamı

HTC'nin sır gibi sakladığı yeni telefonu HTC One A9, ortaya çıktı. 5 inç'lik Full HD ekrana sahip olan cihaz inç başına da 441 piksel sunuyor.

Gorilla Glass 4.0 teknolojisi sayesinde çizilmelere ve ağır darbelere karşı dayanıklı bir yapıda olan HTC One A9'da Qualcomm'un Snapdragon 617 işlemcisi yer alıyor. Türkiye ve Avrupa ülkelerinde 2 GB RAM'li, ABD'de ise 3 GB RAM'li modelleri satılacak olan cihazın en önemli özelliklerinden biri hiç şüphesiz Android 6 Marshmallow işletim sistemiyle geliyor olması.

İşte HTCnin yeni telefonu One A9


Yeni Android'in önemli özellikleriyle tüketicilere Kasım ayında sunulacak olan cihaz, microSD kart desteğine sahip. Bu sayede 16 GB dahili hafıza artırılabiliyor ve depolama ihtiyacı çok daha ucuza karşılanıyor.

Haberin Devamı

Bu arada cihazın 32 GB'lık modelinin de bulunduğunu; ancak sadece ABD'de satılacağını, Avrupa ve Türkiye'de 16 GB'lık modellerinin bulunacağını da belirtelim.

İşte HTCnin yeni telefonu One A9


Her ne kadar 4K çözünürlüğünde video çekimi yapamıyor olsa da, RAW formatında fotoğraf çekimi mümkün. Bu tip fotoğraf çekiminde cihaz hem RAW hem de JPEG formatında görüntüyü aynı anda kaydediyor.

Tamamen metal kasaya sahip olan HTC One A9 aynı zamanda parmak izi koruyucuya da sahip. Parmağını farklı şekillerde tanıtarak cihazı en hızlı şekilde açabiliyorsunuz.

İşte HTCnin yeni telefonu One A9


143 gram ağırlığında olan cihazın bir diğer özelliği de QuickCharge 2.0 teknolojisini kullanıyor olması. Bu şekilde 10 dakikalık bir dolumda cihaz 7 saate kadar müzik dinleme olanağı veriyor.

HTC One A9'un Kasım'da 2000 ila 2500 TL fiyat aralığında satışa sunulması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!