İşte Google'ın dünyadaki yerleşkeleri

Güncelleme Tarihi:

İşte Googleın dünyadaki yerleşkeleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2015 15:00

İnternetin bir numaralı ismi Google, ismi olduğu kadar ofisleri de bir hayli görkemli... İşte San Francisco'dan New York'a, Hamburg'dan Londra'ya Google'ın tüm yerleşkeleri...

Haberin Devamı

Dünyanın en sevilen arama motoru, akıllı telefon üreticisi ve aynı zamanda sektöre yön veren en etkili şirketlerinden biri Google. Bu mega şirket uzun zamandır tüm ürünlerini tek bir yerde geliştirmiyor, bunun yerine geliştiriciler tüm Dünya üzerine dağılmış durumdalar.

Kaliforniya Mountain View’de şirketin merkez üssü bulunuyor, daha iyi bilinen adıyla Googleplex. 288.000 m2 ile bu aynı zamanda Google’ın en büyük binası.Binanın ön bahçesi bugüne kadarki Android sürümlerinin (Base ve Cupcake’ten Lollipop’a kadar) plastik figürleriyle donatılmış ve Mountain View’in görülmeye değer yerleri arasına girmiş bile. Buradan yine çok uzakta olmayan Kaliforniya San Bruno’da YouTube’un merkezi bulunuyor.

2006’da Google tarafından satın alınan YouTube’un ana ofisi burada büyük bir havuz ve minigolf sahasıyla birlikte bulunuyor. Şirketin San Francisco’daki ofislerinde özellikle Gmail ve Chrome tarayıcısı için yeni özellikler geliştiriliyor. Pasifik’teki bu şehir aynı zamanda her yıl yapılan I/O geliştiriciler konferansına ev sahipliği yapıyor. New York’taki çalışanlar Google Drive, Maps ve diğer bulut hizmetleriyle ilgileniyorlar.

Otonom araçların testleri Nevada ve Mountain View dışında artık Texas Austin sokaklarında da yapılıyor. Lexus RX’lerde güvenlik için direksiyonun başında ayrıca Google çalışanları da oturuyor.

İşte Googleın dünyadaki yerleşkeleri


Haberin Devamı

San Francisco 

Gmail ve Google Chrome geliştiriliyor, Google’ın en büyük geliştiriciler fuarı I/O Moscone Center’da yapılıyor 

İşte Googleın dünyadaki yerleşkeleri


Council Bluffs, Iowa 

10.000 m2 üzerindeki bir alanda dağılmış olarak Google’ın bilgi işlem merkezlerinden biri bulunuyor, gücünü rüzgar parklarından alarak çalışıyor

İşte Googleın dünyadaki yerleşkeleri


Haberin Devamı

Austin, Texas 

Google’ın otonom arabalarının yeni deneme sahası. Google Car’ın test başlangıcından bu yana sadece 12 küçük kaza meydana geldi.

İşte Googleın dünyadaki yerleşkeleri


New York 

Google’ın ana merkezinden sonra en büyük ikinci geliştirici ofisinde Google Maps, Drive ve Cloud üstünde çalışılıyor

San Bruno 

YouTube  video portalinin merkezi. 2006’da Google, şirketi kuruluşunun birinci yılında satın aldı

Mountain View 

Global ana merkez ve Android figürleri bahçesi. Yeni sistem güncellemeleri ve neredeyse diğer tüm Google ürünleri burada geliştiriliyor

AVRUPA'DA

Google’ın Avrupa’da da yerleşkeleri var. ABD’de ağırlıklı olarak teknolojiler üzerinde çalışılıyor ve test ediliyorken, şirket mesela Almanya’da daha ziyade pazarlama ve tasarım geliştirmeye odaklanıyor.

İşte Googleın dünyadaki yerleşkeleri


Hamburg

Haberin Devamı

Hamburg, Google’ın en büyük Almanya ofisi. 250’den fazla çalışan Adword ve pazarlama stratejileri üzerinde kafa yoruyor.

Berlin

Berlin ofisi Google Almanya’nın temsil ofisi olarak hizmet veriyor. Buradaki takım medya, siyaset ve kuruluşlar arasında bir arabirim olarak çalışıyor.

Münih

Google’ın Münih ofisinde 80’den fazla kişi çalışıyor, özellikle Chrome tarayıcısı için yeni tasarımlar ve özellikler üzerinde çalışıyorlar.

Londra

Burada Büyük Britanya’daki en büyük Google ofislerinden biri bulunuyor, bu ofis te Android, AdSense ve diğer hizmetler üzerinde yoğunlaşıyor.

İşte Googleın dünyadaki yerleşkeleri


Zürih

İsviçre’deki bu ofis, tüm Avrupa’daki en büyük Google ofisi. Burada Maps, Calendar, YouTube ve Gmail gibi hizmetler üzerinde çalışılıyor.

İşte Googleın dünyadaki yerleşkeleri


BAKMADAN GEÇME!