İstanbul Saint-Joseph Lisesi’nden sanal gerçeklik projesi

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Saint-Joseph Lisesi’nden sanal gerçeklik projesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2017 15:32

İstanbul Saint-Joseph Lisesi, 2016 yılında permakültür ilkelerini uygulayarak hayata geçirdiği Fenerbahçe Topluluk Bahçesi’ni sanal gerçeklik ile farklı bir boyuta taşıyor. Android ve iOS işletim sistemlerine sahip akıllı telefonlar için geliştirilen Saint-Joseph Topluluk Bahçesi VR (Sanal Gerçeklik) uygulaması, Türkiye’nin her yerinden, her yaş grubuna Fenerbahçe Parkı Topluluk Bahçesi’ni gezme imkanı tanıyor.

Haberin Devamı

İstanbul Saint-Joseph Lisesi, 2016 yılında tohumlarını attığı Fenerbahçe Parkı Topluluk Bahçesi’ni VR (Sanal Gerçeklik) teknolojisi ile buluşturarak, Türkiye’de eğitim ile sanal gerçekliğin birleştiği ilk permakültür projesine imza attı. Permakültür Kulübü öğrencileri ve Apollo tasarım stüdyosu tarafından hayata geçirilen Topluluk Bahçesi VR Projesi, Android ve iOS işletim sistemlerine sahip akıllı telefonlardan Fenerbahçe Parkı Topluluk Bahçesi’ni gezme fırsatı sunarken, sürdürülebilir yaşam alanları kurgulamaya teşvik ediyor.

Bir dönümlük bir arazide 50 çeşide yakın meyve ve sebze yetiştirilen Fenerbahçe Parkı Topluluk Bahçesi’ni sanal gerçeklikle bir araya getiren Topluluk Bahçesi VR Projesi ile ilgili konuşan Saint-Joseph Lisesi Müdürü Paul Georges, “Topluluk Bahçesi VR Projesi, büyük şehirlerimizde günden güne daha yaygın hale gelecek sürdürülebilir tarımın ilkelerini, üç boyutlu olarak daha geniş bir kitleye aktarabilmeyi amaç ediniyor” dedi.

2014 yılının Aralık ayında permakültür eğitmeni Taner Aksel’in birkaç kurumun öğretmen ve öğrencilerine eğitim vermesinin ardından kurulan Saint-Joseph Lisesi Permakültür Kulübü’nün önce okul bahçesinde, ardından Fenerbahçe Parkı’nda Kadıköy Belediyesi’nin özel olarak tahsis ettiği bir bölümde bahçecilik çalışmaları yaptığını ifade eden Georges, öğrencilerin bu alanda diğer okullarla birlikte bir festival düzenlediklerini ve “Caretakers of the Environment” adlı uluslararası bir konferansta projelerini sunduklarını vurguladı.

Coğrafya Öğretmeni Şükran Toy ve öğrencisi Defne Aksel’in önderliğinde büyüyen Fenerbahçe Parkı Topluluk Bahçesi’ne, velilerin ve mahalle sakinlerinin büyük ilgi gösterdiğini dile getiren Saint-Joseph Lisesi Okul Müdürü Paul Georges, okullarındaki biyoloji ve resim öğretmenlerinin de, eğitimleri kapsamında, bahçedeki etkinlikleri konu alan ortaklaşa faaliyetler düzenlediklerini belirtti.

Fenerbahçe Parkı Topluluk Bahçesi’nin video kaydının alınması, VR yazılıma aktarılması gibi teknik çalışmaların ardından ortaya çıkan ve Fenerbahçe Parkı’na gitmeden sanal gerçeklik gözlükleriyle mekanı gezme imkanı tanıyan bu uygulama ile ilgili olarak Georges, projede görev alan öğretmenlere, öğrencilere, permakültür eğitmeni Taner Aksel’e, Kadıköy Belediyesi’ne, Apollo ve Google şirketlerine destekleri için teşekkür etti.

Sürdürülebilirliğin yanı sıra yardımlaşmayı, kent bahçelerinde birlikte çalışmayı ve doğal bahçeciliği de ön plana çıkaran Fenerbahçe Parkı Topluluk Bahçesi, sosyal medyadan bin 400’ü aşkın kullanıcı tarafından takip ediliyor. Kısa bir süre önce Google Play Store ve App Store üzerinden uygulama erişime açıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!