İş Bankası tarımda dijitalleşmeye “İmeceMobil” ile katkı sunacak

Güncelleme Tarihi:

İş Bankası tarımda dijitalleşmeye “İmeceMobil” ile katkı sunacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2019 10:04

Türkiye İş Bankası, ülke ekonomisi için büyük önem taşıyan tarım sektöründe teknolojiye dayalı yeni projelerini hayata geçiriyor. Bankanın teknoloji şirketi Softtech tarafından geliştirilen, çiftçilerin üretim aşamalarında ihtiyaç duyacakları çeşitli bilgileri 7/24 görebilecekleri “İmeceMobil” uygulaması kullanıma sunuldu.

Haberin Devamı

Tüm çiftçilerin akıllı telefonlarına ücretsiz olarak indirebilecekleri “İmeceMobil” uygulaması sayesinde; tarla, bahçe ve hayvancılık ile ilgili üretim tesisi bilgileri kaydedilebiliyor ve bu alanların hava tahmin raporları görülebiliyor. Don, dolu, şimşek, fırtına ve şiddetli yağış gibi anlık hava olayları hakkında önceden uyarılar alabilen çiftçiler, ayrıca alanında uzman ziraat mühendislerine ve veteriner hekimlere istedikleri zaman bitkisel üretimle ve hayvancılıkla ilgili sorular sorabiliyor.

Uygulama kapsamında, tarımsal ürünlerin en son tarihli hal/borsa fiyatları ile yem, et, süt ve yumurta fiyatları öğrenilebiliyor ve çeşitli tarımsal güncel haber ile duyurulara ulaşılabiliyor.

Çiftçiler ayrıca bulundukları bölgelerdeki tarımsal girdilerin teminine yönelik İş Bankası’nın kampanyalarından haberdar olabiliyor ve İmece Kart sahipleri, “İmece Kart’ım” seçeneği üzerinden kart bilgilerine ulaşıp işlemlerini kolayca yapabiliyor.

Haberin Devamı

Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Sürdürülebilir, güvenli ve katma değerli üretime katkı sağlamanın, ülke ekonomisine katkı sağlamak olduğunu biliyoruz. Yeni nesil teknolojiler pek çok sektörde uygulama alanı bulmaya devam ederken, bu sektörler arasında tarım yerini giderek daha da sağlamlaştırıyor. Bu anlamda, teknolojinin ve yenilikçiliğin ön plana alındığı ve yeni dönemin gereklerine uygun bir tarım bankacılığı yapılması, stratejimizin en önemli unsurlarından birini oluşturuyor.” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!