iPhone'a girebilmek için 1 milyar dolar ödedi

Güncelleme Tarihi:

iPhonea girebilmek için 1 milyar dolar ödedi
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 14, 2012 09:34

Apple'ın iPhone ve iPad'lerde bulunan Safari tarayıcısına girebilmek için Google'ın 1 milyar dolar ödeme yaptığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Yıllardır büyük bir rekabet içerisindeler; ancak iş para kazanmaya geldi mi ortaklık kurmaktan da geri durmamışlar. Evet... Google ve Apple'dan bahsediyoruz.

Macquarie'den Ben Schachter'e göre Google, Apple'ın cihazlarında varsayılan arama motoru olabilmek için 2011 yılında tam 1 milyar dolar ödeme yapmış. Yani Google, iPhone, iPad ve diğer Apple cihazlarda bu şekilde birincil arama motoru olmak için kesenin ağzını bir hayli açmış.

2012'de ise Apple'ın Google ile yoluna devam edip etmeyeceÄŸi henüz bilinmiyor. Apple'ın Google'ın Safari'de varsayılan arama motoru olma talebini reddetmesi halinde 1 milyar dolar gibi büyük bir parayı da reddetmesi gerekecek. Ancak her geçen gün biraz daha popülerleÅŸen ve 5 yıl içinde bilgisayarları geçmesi beklenen tabletlerin, dolayısıyla iPad'lerin içinde halihazırda Google'ın bulunması ise Apple için rekabette ciddi bir sorun yaratabilir.Â

GOOGLE EARTH Ä°LE YAKALANAN TUHAF GÖRÃœNTÃœLERÂ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!