iPhone zil sesi değiştirme | Nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

iPhone zil sesi değiştirme | Nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2018 08:30

iPhone zil sesi değiştirme nasıl yapılır? iPhone’lar için zil sesi yapmak diğer akıllı telefonlar gibi değildir. Bilgisayarınızdaki müzikleri, iPhone için nasıl zil sesi yapılır?

Haberin Devamı

 Apple’ın mobil cihazlarının en büyük (belki de tek) sıkıntısı olan iTunes yazılımı, bildiğiniz gibi kolay bir şekilde zil sesi yapmanıza izin vermiyor. Telefon içerisinde yer alan parçaları da maalesef “Zil sesi yap” gibi basit bir komutla ton haline getiremiyoruz. Peki iPhone zil sesi değiştirme nasıl yapılır? iPhone’lar için zil sesi yapmak diğer akıllı telefonlar gibi değildir. Bilgisayarınızdaki müzikleri, iPhone için nasıl zil sesi yapılır?

1. Bilgisayarınıza yüklediğiniz her türlü müziği iPhone için uyumlu hale getirmek artık çok kolay. Her zamanki gibi yine iTunes son sürümünü bilgisayarımıza indiriyoruz.

  2. iPhone’umuzu iTunes ile bilgisayarımıza bağladıktan sonra müzikler kısmına tıklıyoruz, bilgisayarımızda bulunan müziklerden bir tanesini sürükleyerek şarkımızı programın içine atıyoruz.

Haberin Devamı

   3. iPhone için zil sesi yapılırken maksimum süre 40 saniyedir, bu hususa dikkat etmeniz gerekiyor. Zil sesi yapacağımız müziğin saniyesini ayarlamak için müzikler listesine atmış olduğumuz şarkının ütüne sağ tıklayarak bilgi ver sekmesine tıklıyoruz.

    4. Sonraki aşamada karşımıza şarkı için başlat ve durdur gibi dakikaların yazdığı bir alan gelecek. Şarkının hangi saniyesinden başlamasını istiyorsanız oraya yazıyorsunuz, sonrasında üstüne maksimum 40 saniye ekleyerek tamam butonuna basıyorsunuz.

    5. Zil sesi oluşturma aşamamızın bu adımımda tekrar şarkımızın üstüne sağ tıkladıktan sonra, AAC Sürümü Yarat sekmesine tıklıyoruz. Mevcut şarkımızın alt kısmına da o şarkının 40 saniyelik versiyonu gelecek.

Haberin Devamı

    6. Zil sesi için hazırladığımız AAC sürümünün uzantısı m4a’dır, bizim bunu m4r olarak değiştirmemiz gerekiyor. Uzantıyı göremiyorsanız klasör seçeneklerinden dosya türlerini gizle kutucuğunun işaretini kaldırın. Sonrasında m4a olan kısmı m4r olarak değiştirin.

    7. iPhone zil sesi yapma aşamasının bu adımında sıra geldi oluşturduğumuz müziği iPhone’a yüklemeye. iTunes üzerinden ses tonları butonuna tıklayın, sonrasında m4r formatlı müziğinizi sürükleyerek programın içine atın. iTunes üzerinden iPhone cihaz sekmesine bastıktan sonra sağ alt köşedeki eşzamanla butonuna tıklayın.



iPhone zil sesi yapma işlemiz bu kadar, karışık gibi görünse de 5 dakikanızı bile almayacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!