iPhone yedekleme nasıl yapılır? İşte yapılışı

Güncelleme Tarihi:

iPhone yedekleme nasıl yapılır İşte yapılışı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2018 09:50

Kullanıcılar iPhone veya iPad cihazlarını yedekleyerek telefon değiştirirken ya da cihazın görmesi durumunda bilgilerine ulaşabiliyor. Peki iPhone yedekleme nasıl yapılır?

Haberin Devamı

iPhone ya da diğer Apple cihazlarını yedeklemek isteyen kullanıcılar cihazlarını yedekleyerek bilgilerine her yerden ulaşabilir hale geliyor. Peki iPhone yedekleme nasıl yapılır?

Bunun için öncelikle yedekleme yöntemine karar vermeniz gerikiyor. iCloud yedekleme ya da iTunes yedekleme ile cihazınızdaki bilgilerin yedeklerini oluşturabilirsiniz.

iCloud ile Yedekleme

iPhone cihazınızı iCloud üzerine yedeklerseniz, yedekleriniz iCloud üzerinde saklanır, 2 TB'a kadar saklama alanınızı kullanabilir ve Wi-Fi olan her yerden yedekleme yapabilirsiniz.

iCloud'a yedekleme yapmak için cihazınızı Wi-Fi ağına bağlayın. Ayarlardan Apple Kimliği'ne girin ve iCloud'a dokunun. iCloud yedeklemeye dokunun. Burada iCloud Yedeklemenin açık olduğundan emin olun."Şimdi Yedekle"ye dokunun ve yedekleme işlemi bitene kadar internet bağlantısını kapatmayın.

Haberin Devamı

iTunes ile Yedekleme

İTunes ile yaptığınız yedeklemeler Mac ya da PC bilgisayarınızda saklanır, Saklama alanı bilgisayarınızın hafızasına göre değişebilir.

iTunes'i açıp bilgisayarınıza bağlanın. Ekrandaki adımları izleyerek cihazınız ile bilgisayarınızı eşleştirin. iTunes üzerinde görününce cihazınızı seçin. Daha sonra "Şimdi Yedekle"ye basarak yedekleme yapabilirsiniz. Sağlık bilgilerinizi yedeklemek için yedekleri şifrelemeniz gerekmektedir.

İşlem tamamlandığında iTunes üzerinde yedekleme hakkında özet ve detay bilgileri görebilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!