iPhone yasağı kalktı, Çinliler kapış kapış alıyor!

Güncelleme Tarihi:

iPhone yasağı kalktı, Çinliler kapış kapış alıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2017 10:39

Çin'de bir patent davasından sonra iPhone 6 ve 6 Plus modellerinin satışı yasaklanmıştı. Mahkeme tarafından alınan karar ile iPhone 6 ve 6 Plus'a uygulanan yasağın kaldırıldığı açıklandı.

Haberin Devamı

Shenzen Baili adlı üretici, Apple tarafından üretilen iPhone 6 ve iPhone 6s modellerinin, kendi ürettikleri Baili 100C isimli akıllı telefonun tasarım patentlerini ihlal ettiği gerekçesiyle mahkemeye başvurmuştu. Mahkeme yerli üreticiyi haklı bularak Çin’deki iPhone 6 ve 6s satışlarını yasaklamıştı. Apple ise patent ihlalinin gerçeği yansıtmadığını ve telefonları üzerindeki satış yasağının kaldırılması için mahkmeye başvurmuştu. Mahkeme tarafından alınan karar ile birlikte iPhone 6 ve 6 Plus'a uygulanan yasak sonunda kaldırıldı.

Mahkeme, iPhone 6 ve 6 Plus tasarımlarının fikri mülkiyet haklarını ihlal etmek için yeterli olmadığını açıkladı. Ayrıca mahkeme, Apple’ın Shenzen Balli’nin 100C’ye ait patentinin kaldırılması yönünde sunduğu talebini de reddetti. İki tarafın da reddedilen istekleri karşısında kararı temyize götürmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!