iPhone ve iPad'e dev güncelleme

Güncelleme Tarihi:

iPhone ve iPade dev güncelleme
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2010 15:42

iPhone ve iPad için yeni dönem resmen başladı: İşte iOS 4.2 ve getirdiği yeni özellikler...

Haberin Devamı

Apple'ın mobil işletim sisteminin yeni sürümü iOS 4.2 bugün yayınlandı. Apple kullanıcılarının uzun süredir sabırsızlıkla beklediği yeni sürümde bazı faydalı özellikler bulunuyor.

iOS 4.2, iPhone 3G ve üzerinde, ikinci jenerasyon iPod touch ve üzerinde ve iPad'de destekleniyor. Birinci jenerasyon bir iPod touch veya iPhone'ununuz varsa güncellemeden faydalanamayacaksınız.

İşte iOS 4.2'deki yeni özellikler

iPad Çoklu görev desteği: iOS 4.2, iPad'inizin pil ömrünü bitirmeden artık birden çok uygulamayı aynı anda çalıştırabiliyor.

iPad klasörleri: iOS 4.2'yle beraber, iPad'in her kullanıcısı için ayrı bir klasör ayarlanabiliyor.

iPad'de birleştirilmiş e-posta kutusu: Bu özellik bir süredir iPhone'da da vardı fakat iPad'de olmayışı kullanıcıların canını sıkıyordu. Artık birkaç e-posta hesabını aynı yerden yönetmeniz mümkün.

Haberin Devamı

iPhone'umu bul artık ücretsiz: iPhone, iPad veya iPod touch'ınız kaybolduğunda kullandığınız, cihazınızı haritada görmenizi sağlayan özellik artık ücretsiz.

AirPrint: iPad, iPhone ve iPod touch artık kablosuz yazdırmayı destekliyor. Destekleyen yazıcılarda e-postalarınızın, resimlerinizin ve web sayfalarının çıktısını alabilirsiniz.

AirPlay: Apple'ın internet üzerinden müzik, film ve resim yayını yapan hizmeti artık iOS aygıtlarında da kullanılabiliyor.

Özel metin tonları: metin mesajlarında kişiye özel metin tonları ayarlamanız mümkün.

iOS 4.2'deki diğer yenilikler: Game Center, iPad'de tanıtılırken Safari metin arama fonksiyonuna kavuşuyor. Takvim ile size yapılan davetlere cevap verebilirken, VoiceOver artık kablosuz klavyelerle de çalışabiliyor.

iPad için 30 farklı uluslararası klavye ve sözlük, 50'den fazla dil destekleniyor. Ve Notlar içerisindeki yazı tipi artık değiştirilebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!