GeriTeknoloji iPhone Bul Kapatma | Nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

iPhone Bul Kapatma | Nasıl yapılır?

iPhone Bul Kapatma | Nasıl yapılır?

iPhone Bul özelliği ile kullanıcılar telefonlarını bir noktada kaybettiklerinde veya çaldırdıklarında harita üzerinden o an nerede olduğunu görebiliyor. Peki iPhone Bul kapatma işlemi nasıl yapılır? İşte yolu...

Etkinleştirme Kilidi, kaybolması veya çalınması durumunda iPhone, iPad, iPod touch veya Apple Watch'unuzu ve içindeki bilgileri güvende tutmak için tasarlandı. iCloud'dan çıkış yapmadan aygıtınızı silerseniz aygıtınız Etkinleştirme Kilidi tarafından korunmaya devam edebilir. Kendi aygıtınızı sildiyseniz veya aygıtı başka birisinden satın aldıysanız doğru Apple Kimliğini girerek Etkinleştirme Kilidi'ni kapatabilirsiniz.

Kendi aygıtınızı sildiyseniz

Aygıtınızı kurtarma moduna geçirip iTunes aracılığıyla geri yüklemeden önce iCloud'dan çıkış yapmadıysanız Etkinleştirme Kilidi açık durumda kalabilir. Bu durumda, daha önce aygıtı ayarlarken kullandığınız Apple Kimliğini ve parolasını girmeniz gerekir.

Apple Kimliğinizi veya Apple Kimliği parolanızı mı unuttunuz?

iOS 11 veya sonraki bir sürümü kullanıyorsanız ve hesabınız iki faktörlü kimlik doğrulama ile korunuyorsa, aygıtınızın parolasını kullanarak Etkinleştirme Kilidi'ni kapatabilirsiniz. Unlock with Passcode'a (Kilidi Parolayla Aç), ardından Use Device Passcode'a (Aygıt Parolasını Kullan) dokunun.

iPhone Bul Kapatma | Nasıl yapılır
Aygıtı başka birisinden satın aldıysanız

Apple veya yetkili bir Apple satıcısı dışındaki bir kişiden iPhone, iPad, iPod touch veya Apple Watch satın almadan önce aygıtın silinmiş olduğundan ve artık önceki sahibinin hesabına bağlı olmadığından emin olun.

Aygıtınızı açtığınızda aşağıdaki ekranlardan birini görürseniz aygıtın önceki sahibinden yardım almanız gerekir.

Aygıtın önceki sahibinden yardım isteme

Aygıt önceki sahibinin hesabına bağlıysa ve bu kişi yanınızdaysa kendisinden Etkinleştirme Kilidi ekranında Apple Kimliğini ve parolasını girmesini, sonra da aygıtı hesabından çıkarmasını isteyin.

Parola kilidi ekranını görüyorsanız ve aygıt silinmemişse önceki sahibinden aygıtın kilidini açıp Ayarlar > Genel > Sıfırla > Tüm İçerikleri ve Ayarları Sil adımlarını izlemesini isteyin. Bu kişinin, kendi Apple Kimliğini ve parolasını girmesi gerekecektir.

Aygıtın önceki sahibi yanınızda değilse

Aygıtın önceki sahibi yanınızda değilse kendisiyle irtibata geçerek aşağıdaki adımları izlemesini isteyin:

Kendi Apple Kimliği ile iCloud.com'a giriş yapmalıdır.
iPhone'umu Bul'a gitmelidir.
Ekranın üst kısmındaki Tüm Aygıtlar'ı tıklamalıdır.
iCloud'dan, kaldırmasını istediğiniz aygıtı seçmelidir.
Gerekiyorsa [Aygıtı] Sil'i tıklamalıdır.
Hesaptan Çıkar'ı tıklamalıdır.
Aygıtın önceki sahibi aygıtı hesabından çıkardıktan sonra, ayarlama işlemine başlamak için aygıtı kapatıp açın.

Yorumları Göster
Yorumları Gizle