iPhone 7 ile en iyi kış fotoğrafları nasıl çekilir?

Güncelleme Tarihi:

iPhone 7 ile en iyi kış fotoğrafları nasıl çekilir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2017 13:08

Popüler akıllı telefonlardan biri olan iPhone 7, önceki nesil iPhone'lara kıyasla hayli iyi görüntüler elde ediyor. Peki kar yağışının yoğun olarak yaşandığı ülkemizde en iyi kış fotoğraflarını nasıl çekebilirsiniz? İşte iPhone 7 sahiplerinin dikkate alması gereken tüyolar...

Haberin Devamı

iPhone 7, loş ışıkta daha iyi fotoğraflar çekebilmenizi sağlayan optik görüntü stabilizasyonu, iPhone 7 Plus’ta Bokeh gibi alan derinliği efekti yaratan yeni Portre modu ve kış aylarındaki hava koşullarında dışarıda fotoğraf çekmeyi daha da eğlenceli hale getiren suya ve sıçramaya dayanıklılık gibi özelliklere sahip. 

Kış fotoğrafları çekmek için iPhone 7 Fotoğraf ipuçları:

Ellerinizi eldiveninizden çıkarmak zorunda kalmamak için Siri’ye “Hey Siri, bir fotoğraf çek,” deyin. Siri kameranızı açtığında ses düğmesini kullanarak fotoğrafınızı çekin.

Su sıçramasından veya kar tanelerini sıkıntı etmeye gerek yok, iPhone 7 suya dayanıklı.

Şimdi Instagram ve Facebook’ta da paylaşabildiğiniz Live Photo’larınızı etkinleştirin.

Portre modunu kullanırken, o karede daha fazla ışığa ihtiyacınız olup olmadığını söyleyen kılavuza dikkat edin.

iPhone 7 ile en iyi kış fotoğrafları nasıl çekilir

Michael O’Neal, bu kızıl tilki gibi kurtarılmış hayvanları fotoğraflamak için her kış Wyoming’deki Earthfire Institute u ziyaret ediyor. “Elleriniz donuyor da olsa dışarı çıkın ve fotoğraf çekin, bunu yaptığınız için mutlu olacaksınız!” diyor.

iPhone 7 ile en iyi kış fotoğrafları nasıl çekilir


Portre modunda çekim yaparken, yeterli seviyede doğal ışık kullanmayı öneriyor.

Fotoğraf #1: Wyoming, sıcaklık -26 C, Portre modu kullanılarak iPhone 7 Plus ile çekildi (Instagram: @moneal)
Fotoğraf #2: Kızıl tilki, kurtarılmış ve Idaho’daki Earthfire Institute’a getirilmiş, Portre modu kullanılarak iPhone 7 Plus ile çekildi (Instagram: @moneal)

Katja Sherlock, iPhone 7 Plus ile New York’taki ilk karın fotoğraflarını çekti. “Mavi şemsiyeli çift dikkatimi çekti, görüntüye bir parça renk katıyordu,” diyor. Ayrıca, kar çok parlak olduğu için, fotoğrafınızı yetersiz pozlama riskiniz olduğunu söylüyor ve pozlamayı ayarlamanızı öneriyor. Ardından şunu ekliyor: “Sıkı giyinin! Ben genelde üst üste birkaç kat, bir şapka ve su geçirmeyen kışlık botlar giyiyorum. Dokunmatik ekran eldivenleri ve cebinize koyabileceğiniz el ısıtıcıları da işe yarıyor.”

iPhone 7 ile en iyi kış fotoğrafları nasıl çekilir


City Hall Park ve Brooklyn Bridge, Katja Sherlock tarafından iPhone 7 Plus ile çekildi (Instagram: @NYC

iPhone 7 ile en iyi kış fotoğrafları nasıl çekilir

 
Noah Kalina, annesinin parlak turuncu montuyla taş duvar arasında bir kontrast yakaladığı bu fotoğrafı şiddetli bir kar yağışının ardından çekti. “iPhone 7 Plus ile yakalanabilen renk ve kontrast inanılmaz iyi,” diyor. Bu karla dolu kış görüntüsü de dahil olmak üzere bahçelerinde çektiği bir dizi fotoğraf var. Bir tavsiyesi var: “Konu kar fotoğrafları olduğunda asla vakit kaybetmeden, mümkün olduğunca hızlı bir şekilde dışarı çıkmanızı öneririm. Ne kadar çok beklerseniz, karın görüntüsündeki çekicilik o kadar azalacaktır.”

iPhone 7 ile en iyi kış fotoğrafları nasıl çekilir


Takılıp çıkarılabilen Olloclip lens kullanılarak iPhone 7 ile çekildi (Instagram: @jeffgoodman1)

iPhone 7 ile en iyi kış fotoğrafları nasıl çekilir

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!