iPhone 6S’inizde hangi işlemci var?

Güncelleme Tarihi:

iPhone 6S’inizde hangi işlemci var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2015 10:02

Yeni iPhone 6S veya iPhone 6S Plus’ınızda hangi işlemci var?

Haberin Devamı

Bu uygulamayla keşfedin.Apple'ın yeni iPhone 6S ve 6S Plus'ta iki farklı firmanın işlemcisine yer verdiği, geçtiğimiz günlerde anlaşılmıştı. İşlemciler arasında büyük bir fark olmasa da hız testleri, pil tüketimi konusunda birinin diğerinden daha tasarruflu olduğunu göstermişti.

Yeni iPhone'ların içerisinde yapılan incelemeler, aynı modele sahip telefonların bir kısmının Samsung'un ürettiği A9 işlemciyle, diğer kısmının ise TSMC tarafından üretilen A9 ile geldiğini ortaya çıkarmıştı.

Apple'ın ilk günlerdeki talebi karşılayabilmek için işlemcisini iki farklı kaynaktan sağladığı düşünülüyor. Geekbench ile yapılan pil ömrü testleri ise TSMC'nin işlemcisinin Samsung'un işlemcisine göre 2 saat daha fazla pil ömrü sunduğunu, bunun yanında biraz daha serin çalıştığını gösterdi. Apple, daha sonra yaptığı bir açıklamada bu tür testlerin gerçek hayattaki kullanımı yansıtmadığını söylemiş, bu farkın günlük kullanımda hissedilmeyecek kadar küçük olduğunu belirtmişti.

Elinizdeki iPhone 6S veya iPhone 6S Plus'ın hangi işlemciyle geldiğini anlamanın yolu ise Lirum Device Info Lite adlı uygulamadan geçiyor. Ücretsiz uygulamayı App Store'dan indirip kurduktan sonra ana sayfadaki model numarasına bakın. Model numarası N66AP veya N71AP ise Samung işlemciye, N66MAP veya N71MAP ise TSMC işlemciye sahipsiniz demektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: BOZUK iPHONE'LARDAN ORTAYA ÇIKAN SANAT

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!