iPhone 6'larda dokunma hastalığı başladı!

Güncelleme Tarihi:

iPhone 6larda dokunma hastalığı başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2016 07:27

Kullanıcıların elindeki iPhone 6'ların "eskimeye" başlamasıyla birlikte, yepyeni ama oldukça da ciddi bir sorun ortaya çıktı.

Haberin Devamı

iPhone 6 veya iPhone 6 Plus'ınız dokunmalarınıza tepkisiz kalmaya başladıysa, yalnız değilsiniz. Birçok kullanıcı, ekranın üzerinde titreşen tuhaf bir gri çubukla birlikte ekranın dokunmatik özelliğini yitirdiğini söylüyor.

Sorun aslında iPhone 6 çıktığından bu yana telefonda bulunuyor; ancak iFixit'in yeni bir raporuna göre telefonların eskimesiyle birlikte ortaya çıkmaya başladı. "Dokunma Hastalığı" (Touch Diesase) olarak adlandırılan sorun, Apple'ın iPhone 6 ve 6 Plus'taki anakartın tasarımındaki bir sorundan kaynaklanıyor. Normal kullanım veya düşürmeler, zamanla iki kart üzerindeki bağlantıları eskitebiliyor ve entegre kartların bağlantısı kesilecek noktaya ulaşabiliyor. Bu gerçekleştiğinde dokunmatik ekran kesintili olarak tepki veriyor veya hiç tepki vermeyebiliyor.

iPhone 6larda dokunma hastalığı başladı

Haberin Devamı

Sorunun sadece iPhone 6 ve 6 Plus'ta yaşanmasının nedeni ise Jessa Jones gibi bağımsız tamir uzmanlarına göre Apple'ın dokunmatik entegre kartlarını desteklemek üzere "underfill" adlı karışımı kullanmamış olması. Sorun daha önceki iPhone'larda yaşanmıyordu, çünkü bu karışım önceki modellerde kullanılmıştı. iPhone 6 ve 6 Plus'ın bükülmeye yatkınlığıyla bir araya geldiğinde bu sorun, birçok iPhone'un tepkisiz kalmasıyla sonuçlandı.

Apple'dan Dokunma Hastalığı ile ilgili henüz herhangi bir açıklama gelmedi. iPhone 6 ve 6 Plus'ın garanti süresi tamamlandığından firmanın müşterilerine sadece yeni bir telefon alma seçeneği sunduğu söyleniyor. Bazı kullanıcılar, sorunu ekrana bastırarak geçici olarak giderdiklerini söylerken bazı bağımsız tamir merkezleri, sorun için onarımlar sunabiliyorlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: BİLGİSAYARINIZ İÇİN 50 MÜTHİŞ DUVAR KAĞIDI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!